Η απόλυτη κοτόπιτα με φύλλο κρέπας

Η απόλυτη συνταγή για κοτόπιτα με φύλλα κρέπας! Είναι απλά μία υπέροχη και πρωτότυπη κοτόπιτα που αντί για φύλλο σφολιάτας, κρούστας ή κουρού έχει φύλλο κρέπας. Δύο αγαπημένες συνταγές σε ένα. Αυτή η κοτόπιτα, είναι σαν αλμυρή κρέπα με κοτόπουλο. Αλλά στην πραγματικότητα είναι κοτόπιτα και είναι τέλεια για όλη την οικογένεια.

Στη γέμιση έχει τυρί κρεμά που την κάνει πολύ ζουμερή και η γραβιέρα με το πράσο την κάνει πολύ πικάντικη. Αν δεν έχετε λοιπών φύλλο ζύμης δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την φανταστική κοτόπιτα με φύλλα κρέπας και θα μας θυμηθείτε.

Δείτε ακόμα Κοτόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και πιπεριές

Τα παιδιά θα την λατρέψουν. Μπορείτε να απολαύσετε αυτή την κοτόπιτα ακόμη και σαν μεσημεριανό αφού είναι πολύ χορταστική αλλά και το βράδυ. Επίσης αυτή η κοτόπιτα είναι υπέροχη ιδέα και για τον μπουφέ μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για κοτόπιτα με φύλλα κρέπας: 

Εκτέλεση για τις κρέπες

Παίρνουμε ένα μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε στο αλεύρι την ζάχαρη και το αλάτι και κάνουμε στο κέντρο του μείγματος μία λακκούβα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στην λακκούβα το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς πρωτίστως.

Με ένα σύρμα ξεκινάμε να ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν χυλό όχι πολύ παχύ. Τηγανίζουμε τις κρέπες μας σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζοντας κάθε φορά μία τσιμπιά βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα καλά στο τηγάνι για να γίνουν μεγάλες και λεπτές οι κρέπες μας.

Εκτέλεση για την γέμιση και την κοτόπιτα

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Στην συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού μαλακώσει το κοτόπουλο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Κρατάμε 4 κουτάλες από τον ζωμό του κοτόπουλου. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα λαχανικά.

Αφού τα λαχανικά μας γυαλίσουν και μαλακώσουν, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Τα γυρίζουμε για 3 λεπτά έτσι ώστε να ανταλλάξουν αρώματα. Κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά. Ωστόσο σε ένα βαθύ πιάτο παίρνουμε τα 200 γρ. από το τυρί κρέμα και το πατάμε με ένα πιρούνι για να μαλακώσει.

Προσθέτουμε στο τυρί κρέμα το αυγό και ανακατεύουμε. Παίρνουμε δύο κουτάλες από το ζεστό ζωμό που κρατήσαμε και προσθέτουμε στο μείγμα και ενσωματώνουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι με προσοχή. Το γυρίζουμε μέσα στην γέμιση και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε και πάλι καλά.

Δείτε ακόμη οι καλύτερες συνταγές για κοτόπιτα

Παίρνουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα και το διαλύουμε με δύο κουτάλες ζωμό μέχρι να έχουμε ρευστή υφή σαν αυτή την κρέμα γάλακτος. Την απλώνουμε μέσα στο ταψί μας. Παίρνουμε μία μία τις κρέπες και απλώνουμε μέσα στο ταψί έτσι ώστε να περισσεύουν στα τοιχώματα για να μπορέσουμε να εγκλωβίσουμε την γέμιση.

Απλώνουμε την μισή γέμιση. Κάνουμε μία στρώση και πάλι με κρέπες. Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και κλείνουμε πρώτα με τις κρέπες από τα πλάγια που περισσεύουν κι έπειτα καλύπτουμε στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στο αερόθερμο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Αφήνουμε να σταθεί λίγο πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Tips  για κοτόπιτα με φύλλα κρέπας

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και χωριάτικη κότα ή κοτόπουλο που μας περίσσεψε.

Μπορείτε να φτιάξετε τις κρέπες και να τις αποθηκεύσετε στον καταψύκτη. Και έτσι όποτε θέλετε να φτιάξετε την συγκεκριμένη πίτα να τις έχετε έτοιμες.

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_Συνταγή_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

Συνταγή για _κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

Συνταγή για _κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

κοτόπιτα_με_φύλλο κρέπας_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close