Υπέροχο σουφλέ με πένες, τυριά & ζαμπόν! Μία μοναδική συνταγή της Τζενη Τσανακτσιδου που την δοκιμάσαμε κι εμείς και μας άφησε άφωνους η νοστιμιά της. Οι πένες, τα τυριά και το ζαμπόν δένουν μοναδικά μεταξύ τους και η γεύση αυτού του σουφλέ σου γεμίζει το στόμα.
- πενες 500 γρ. ριγωτές
- κεφαλοτύρι 1 φλιτζάνι τριμμένο (το μισό για την κρέμα)
- γραβιέρα 1 φλιτζάνι
- ζαμπόν 1 φλ. ψιλοκομμένο
- βουτυρο 150 γρ.
- αλευρι 120 γρ.
- γάλα 1 1/2 λίτρο ζεστό
- αυγα 2 κρόκους
- αλατι Κατά βούληση
- κρέμα γάλακτος λάιτ 1 φλ.
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
Υλικά
Είναι ιδανικό φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Μπορείτε με αυτό το σουφλέ να εμπλουτίσετε τον γιορτινό σας μπουφέ ή να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα τραπέζι. Είτε ειναι καλεσμένοι είναι οικογένεια, είτε φίλοι, είτε συνάδελφοι, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτό το μοναδικό σουφλέ.
Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την συνταγή αφού είναι από τις αγαπημένες μας. Είμαστε σίγουροι ότι αν το δοκιμάσετε θα γίνει συνήθεια μέσα στην εβδομάδα. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση
Στην αρχή ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1 με 2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ από διάφορα τυριά, ζαμπόν και θυμάρι
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρώς. Τρίβουμε μοσχοκάρυδο και το προσθέτουμε κι αυτό. Αποσύρουμε την φωτιά από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Βράζουμε τις πένες μας για 7 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Σε ένα λαδωμένο ταψί ρίχνουμε δύο βαθιές κουταλιές κρέμα. Αδειάζουμε στην συνέχεια τα ζυμαρικά και προσθέτουμε επίσης το ζαμπόν και τα τυριά. Ανακατεύουμε για να πάνε τα υλικά μας παντού. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας. Θέλουμε να ροδίσει, όπως το παστίτσιο.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα