χοιρινό μπούτι-με-μέλι-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Μελωμένο χοιρινό μπούτι χωρίς το κόκαλο με πορτοκάλι και μέλι για το γιορτινό τραπέζι για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας Χριστούγεννα. Το τέλειο φαγητό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και για το Κυριακάτικο τραπέζι, για εμάς που θέλουμε από τώρα να μπούμε στο κλίμα.

Αν ψάχνεις ένα φαγάκι που να σε βάλει για τα καλά στο κλίμα των εορτών ή θες από τώρα να ξεκινάς να παίρνεις ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ τότε αυτό το χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο με πορτοκάλι και μέλι για το γιορτινό τραπέζι θα σου ανοίξει την όρεξη και θα σου λύσει τα χέρια.

Γίνεται σκέτο λουκούμι και μοσχοβολάει πορτοκάλι ενώ η γεύση του μελιού είναι ναι μεν αισθητή αλλά διακριτική. Είναι μία γκουρμέ αλλά και γιορτινή απόλαυση, αποκλειστικά για καλοφαγάδες που αξίζει να την δοκιμάσεις. Περιμένουμε εντυπώσεις!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο με πορτοκάλι και μέλι για το γιορτινό τραπέζι :

χοιρινό μπούτι-με-μέλι-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Εκτέλεση για το Χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο με πορτοκάλι και μέλι για το γιορτινό τραπέζι:

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χαράξει το δέρμα χιαστί σε μικρά διαμαντάκια δηλαδή. Τοποθετούμε το κρέας στον πάγκο εργασίας, το αλατίζουμε και το αλείφουμε με την μουστάρδα και το μέλι. Στην συνέχεια απλώνουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα καρότα, το θυμάρι και το σκόρδο, στον πυθμένα μίας μεγάλης γάστρας και βάζουμε από πάνω το κρέας.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, τον ζωμό λαχανικών, το θυμάρι και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι βράζοντας σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει η σάλτσα.

Δείτε ακόμα Χοιρινό κοκκινιστό με μελιτζάνες και γραβιέρα

Περιχύνουμε το μπούτι και τα λαχανικά με την σάλτσα και καλύπτουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 3-3μιση ώρες.

χοιρινό μπούτι-με-μέλι-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Ξεσκεπάζουμε το κρέας μας μετά τις 3-3μιση ώρες και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά για να πάρει χρώμα, περιχύνοντας με ένα κουτάλι κάθε 5 λεπτά το μπούτι με τα υγρά του ταψιού.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Αφού ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο την γάστρα, τοποθετούμε το μπούτι σε ένα ξύλο κοπής, μεταφέρουμε τα σκόρδα και τα λαχανικά αλλά και τα υγρά του ταψιού σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία λεία σάλτσα. Κόβουμε το μπούτι σε φέτες και σερβίρουμε περιχύνοντας με την σάλτσα μας.

χοιρινό μπούτι-με-μέλι-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Δάφνη Κουκλά

και τις είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close