μελομακάρονα-με-σοκολάτα-συνταγή-

Η καλύτερη συνταγή  για φέτος το 2023 για μελομακάρονα με σοκολάτα. Τα μελομακάρονα είναι το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων, πόσο μάλλον με σοκολάτα. Γι’ αυτό και η Τζένη Τσανακτσίδου ετοιμάζει για εμάς αφράτα, μελωμένα και πανεύκολα μελομακάρονα με σοκολάτα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και για όλη την διάρκεια των Γιορτών!

    Για το πασπάλισμα

  • καρυδια 200 γραμμάρια περίπου ψιλοκομμένα

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα για το 2023

Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες είναι τα κορυφαία γλυκά των Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια τα μελομακάρονα έχουν ξεκινήσει να αγαπιούνται και με σοκολάτα γι’ αυτό και η Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα για το 2023.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με σοκολάτα:

μελομακάρονα-με-σοκολάτα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα με σοκολάτα

Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη. Μόλις το μείγμα πάρει βράση αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.

Βάζουμε στην λεκάνη το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρίφαλο και την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα.

Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ με το ψιλό σιμιγδάλι και ζυμώνουμε πολύ απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, διότι θέλουμε να διατηρήσουμε την υγρασία της ζύμης.

Δείτε ακόμα Μελομακάρονα στην ξυλόσομπα

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι τα ζεστά μελομακάρονα.

Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν τελείως και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το ηλιέλαιο για να γυαλίσει και βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στη σοκολάτα. Μόλις η σοκολάτα παγώσει είναι έτοιμα.

Tips για τα μελομακάρονα

Μετράμε όλα τα υλικά με το ίδιο ποτήρι. Προσοχή με το αλεύρι.

μελομακάρονα-με-σοκολάτα-συνταγή-

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close