Τα γεμιστά ψωμάκια είναι μια εύκολη λύση για κολατσιό ακόμη και για τα παιδιά που τα τρώνε ευχάριστα. Με αφορμή τη νηστεία των Χριστουγέννων σας έχουμε τη συνταγή για τα πιο αφράτα αλμυρά ψωμάκια με ελιές ή σταφίδες .

Υλικά:

Για τη γέμιση :

Αφράτα αλμυρά ψωμάκια με ελιές και ρίγανη για την νηστεία των Χριστουγέννων αλλά και για μία vegan ή χορτοφαγική διατροφή. Είναι χορταστικά ψωμάκια για κολατσιό και σνακ όλη τη μέρα που σίγουρα θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Γιατί μπορεί να θέλουμε να νηστέψουμε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πεινάσουμε!

Τα ελιόψωμα είναι από τα πιο αγαπημένα ψωμάκια και τα δοκιμάζουν ακόμη και παιδιά που δεν τους αρέσουν οι ελιές. Με αφορμή τη νηστεία των Χριστουγέννων θα δούμε αφράτα vegan ελιόψωμα με ρίγανη και ακόμη λίγα υλικά με σίγουρη επιτυχία και όλα τα μυστικά τους. Δοκιμάστε τα!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα αλμυρά ψωμάκια για τη νηστεία των Χριστουγέννων:

ελιόψωμα-για-τη-νηστεία Χριστουγέννων-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιόμορφη και ελαστική ζύμη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε με το χέρι το κάθε μέρος σε διάμετρο όσο μία πίτσα μεγάλη. Βάζουμε τις ελιές και τις ρίγανη και κλείνουμε σε ρολό. Κόβουμε όσο δύο δάχτυλα και τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα πατάμε ελαφρώς από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 22-25 λεπτά στον αέρα. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε και σταφιδόψωμα βάζοντας στη γέμιση 300 γραμμάρια σταφίδες και λίγη κανέλα. Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία. Βγαίνουν περίπου 18 ψωμάκια.

ελιόψωμα-για-τη-νηστεία Χριστουγέννων-

Άλλες συνταγές για ψωμάκια που θα λατρέψεις:

Τη συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Ioanna Koulouri

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr