Ζουμερό ρολό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες φούρνου που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους την Πρωτοχρονιά που πλησιάζει.
- πατατες 1 κιλό
- μουσταρδα 1κ.σ
- μελι 1κ.σ
- σάλτσα ντομάτας 1κ.σ
- ελαιολαδο Λίγο
- θυμάρι Κατά βούληση
Υλικά
- κεφαλοτύρι Κατά βούληση
- πιπεριά Κατά βούληση 2 ειδών
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μουσταρδα Κατά βούληση
Για το ρολό κοτόπουλο
- πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
- νερό Λίγο
- βουτυρο 1 κ.σ
- σκορδο 1 μικρή σκελίδα
Για το μαρινάρισμα του κοτόπουλου
- βουτυρο 1 κ.σ
- πορτοκαλι Χυμό από 4
- ζαχαρη 1κ.σ
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- κορν φλαουρ 1 κ.σ
Για την σάλτσα πορτοκαλιού
Θέλουμε να αποχαιρετήσουμε τον παλιό χρόνο με τις πιο νόστιμες συνταγές και αυτό το ζουμερό πρωτοχρονιάτικο ρολό κοτόπουλου με σάλτσα πορτοκαλιού και μελωμένες πατάτες φούρνου είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας πρωτοχρονιάτικα πιάτα.
Δείτε ακόμα Γεμιστές πατάτες με κιμά και σάλτσα μανιταριών
Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη και το μόνο που θέλει από εμάς είναι αγάπη για το καλό φαγητό! Θέλουμε το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι να είναι γεμάτο λιχουδιές έτσι ώστε εμείς και οι λιγοστοί καλεσμένοι μας να απολαύσουμε κάθε γεύση.
Σας προτείνουμε λοιπόν το συγκεκριμένο πιάτο και πραγματικά θα χάσετε αν δεν το δοκιμάσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τις πατάτες φούρνου
Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες μας από την φλούδα τους. Τις κόβουμε σε στρογγυλές ροδέλες και σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την μουστάρδα, το μέλι, την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να γίνει το μείγμα μας ομογενές.
Στην συνέχεια περιχύνουμε την μαρινάδα στις πατάτες και αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να πάει η μαρινάδα μας παντού. Ψήνουμε τις πατάτες μας στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Εκτέλεση για το ρολό κοτόπουλο
Για την συγκεκριμένη συνταγή έγινε ειδική παραγγελία από τον χασάπη για να φτιάξει εκείνος το κοτόπουλο. Ζητάμε λοιπόν από τον χασάπη μας, να μας φτιάξει ένα ρολό κοτόπουλου με κεφαλοτύρι, δύο ειδών πιπεριές, αλάτι πιπέρι και μουστάρδα.
Αφού έχουμε το ρολό κοτόπουλου στα χέρια μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το μαρινάρουμε με κόκκινη γλυκιά πάπρικα την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Προσθέτουμε το βούτυρο και την σκελίδα σκόρδου κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια.
Αφού τελειώσουμε με το μαρινάρισμα, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα. Λίγο πριν γίνει, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το ρολό κοτόπουλο να ροδίσει.
Εκτέλεση για την σάλτσα πορτοκάλι
Όσο γίνεται το κοτόπουλο εμείς ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και το κονιάκ και αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μία βράση.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Όταν γίνει το ρολό μας, αφαιρούμε τους σπάγκους, το κόβουμε σε μερίδες και περιχύνουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα πορτοκαλιού.
Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για κρεατικά
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας φίλη Maria Ditsa
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες