Χοιρινό κότσι με πορτοκάλι και μέλι στην γάστρα που θα απογειώσει τον Πρωτοχρονιάτικο σας μπουφέ. Μέσα στη γάστρα θα βάλουμε πατατούλες, κάστανα και θα το σκεπάσουμε με λεμονόφυλλα που θα το κάνουν σκέτο λουκούμι!
- χοιρινο 1.800 γραμμάρια κότσι
- πατατες 6
- σκορδο 3 σκελίδες
- πορτοκαλι 2
- λεμονι 2
- μουσταρδα 1-2 κουταλιές της σούπας
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
- θυμάρι Κατά βούληση
- δενδρολίβανο Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 10 κουταλιές της σούπας περίπου
- καστανα 10 περίπου βρασμένα
- νερό 1 ποτήρι του νερού
- λεμονι 3-4 φύλλα
- σκορδο 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Υλικά
Η Πρωτοχρονιά βρίσκεται μία ανάσα μακριά και ήρθε η στιγμή να μπούμε στην τελική ευθεία για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ μας. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε ένα μοναδικό πιάτο για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Χοιρινό μελωμένο κότσι με πορτοκάλι και πατατούλες στην γάστρα.
Είναι ένα χοιρινό κότσι γεμάτο Χριστουγεννιάτικα αρώματα και γεύσεις και θα σας ανοίξει την όρεξη, καλύπτοντας ακόμη και τον πιο δύσκολο άνθρωπο στο φαγητό. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και σίγουρα είναι ό,τι πρέπει να υποδεχτείτε το νέο έτος!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Το φαγητό της Πρωτοχρονιάς: Χοιρινό κότσι με πορτοκάλι και μέλι
Εκτέλεση για το φαγητό της Πρωτοχρονιάς: Χοιρινό κότσι με πορτοκάλι και μέλι
Μόλις αγοράσουμε το κότσι το πλένουμε και το ελέγχουμε για τυχόν τρίχες. Αν έχει τρίχες, το περνάμε από το γκαζάκι για να καψαλίσουμε τις τρίχες και να αφαιρεθούν. Τρεις μέρες πριν το μαγειρέψουμε βάζουμε το κότσι σε ένα μεγάλο δοχείο και το καλύπτουμε με νερό.
Προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρη για το μαρινάρισμα και αφήνουμε το κρέας μέσα στο μείγμα για 2 μέρες, στο ψυγείο, σκεπασμένο με καπάκι. Μετά από 48 ώρες το βγάζουμε και το στεγνώνουμε από την μαρινάδα με χαρτί κουζίνας.
Αλείφουμε το κότσι με λίγο ελαιόλαδο και του κάνουμε μασάζ. Βάζουμε σε ένα μπολ το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, το κάρυ, την μουστάρδα, το μέλι και την σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αλείφουμε με το μείγμα το κρέας.
Δείτε ακόμα Πρωτοχρονιάτικη σαλάτα ρολόι
Το βάζουμε στο ψυγείο και σε κλειστό τάπερ και 1 μέρα. Την επόμενη μέρα κόβουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο δοχείο κυδωνάτες και προσθέτουμε αλάτι, μέλι, μουστάρδα, πιπέρι, πάπρικα και χυμό από το ένα πορτοκάλι και από τα δύο λεμόνια.
Αφού πασαλείψουμε καλά τις πατάτες με τα υλικά μας παίρνουμε την γάστρα και βάζουμε μέσα το κότσι. Γύρω γύρω προσθέτουμε τις πατάτες. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το δεύτερο πορτοκάλι και το προσθέτουμε και αυτό. Βάζουμε τα βρασμένα κάστανα, το ελαιόλαδο, το νερό και τα λεμονόφυλλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 2μιση ώρες περίπου, με σκεπασμένη γάστρα. Έπειτα ψήνουμε για λίγο ακόμη να πάρει χρώμα και αφού ψηθεί, το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί εκτός φούρνου, μέχρι να σερβίρουμε.
Δείτε ακόμα Μελωμένο χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα με μπύρα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Lampropouloy
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες