Συνταγή για θρυμματιστά τυροπιτάκια κουρού με φέτα σε σχέδιο μισοφέγγαρο για να αρέσει στα παιδιά και σε γεύση και σε εμφάνιση. Το τέλειο κολατσιό για το σχολείο.
Υλικά:
- βουτυρο 100 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- σπορέλαιο 80 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 1 ολόκληρο
- ασπραδια 1
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500-550 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
- φέτα 350 γραμμάρια περίπου
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για αφράτα και θρυμματιστά τυροπιτάκια κουρού με σπιτική ζύμη κουρού που δε θα την αλλάζετε με καμία. Αυτά τα τυροπιτάκια είναι γεμισμένα με φέτα και πασπαλισμένα με σουσάμι. Το σχέδιό τους, θα τα κάνει ασυναγώνιστα όχι μόνο σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση και τα παιδιά θα τα ζητούν συνέχεια για το σχολείο.
Τυροπιτάκια κουρού που μένουν μαλακά για μέρες
Τα παιδιά είναι οπτικοί τύποι όσων αφορά το φαγητό. Έτσι, όταν θέλουμε να δοκιμάσουν ένα φαγητό, θα πρέπει μερικές φορές να επιμεληθούμε και την εμφάνισή τους. Σήμερα θα φτιάξουμε αφράτα και θρυμματιστά τυροπιτάκια κουρού για το σχολείο, με φέτα και σχέδιο μισοφέγγαρο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νόστιμα τυροπιτάκια κουρού σε μισοφέγγαρα για το σχολείο:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το βούτυρο και το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι, το ολόκληρο αυγό και το ασπράδι και ανακατεύουμε και πάλι.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε τελευταίο το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το σπορέλαιο, σταδιακά, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη και αφράτη που δεν κολλά στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος ενός μανταρινιού μικρού. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το χέρι σε φυλλαράκι και γεμίζουμε με λίγη θρυμματισμένη φέτα κάθε φυλλαράκι.
Μαστιχωτά τυροπιτάκια κουρού με πεκορίνο
Κλείνουμε και δίνουμε το σχήμα του μισοφέγγαρου ή όποιο σχήμα θέλουμε. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά.
Tips
Το σουσάμι είναι προαιρετικό.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr