ζαμπονοψωμάκια-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα ψωμάκια με ζαμπόν και τυρί που λιώνει για το παιδικό πάρτι αλλά και για το σχολικό κολατσιό από τη φίλη μας Ιουλία Τζηκα.

 

Στριφτά ζαμπονοψωμάκια

 

Ψάχνετε τί να μαγειρέψετε για το παιδικό πάρτι ή για το σχολικό κολατσιό και έχετε ξεμείνει από ιδέες; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Θα δούμε μαζί πως μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο εύκολα και αφράτα ζαμπονοψωμάκια που είναι σκέτος αφρός και τα παιδιά θα σας τα ζητούν συνέχεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ζαμπονοψωμάκια:

ζαμπονοψωμάκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα ζαμπονοψωμάκια

Βάζουμε σε μία λεκάνη το χλιαρό φρέσκο γάλα. Διαλύουμε στο γάλα την ξερή μαγιά, το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γάλα και προσθέτουμε και τους κρόκους αυγού.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο.

 

Πικάντικα γεμιστά ψωμάκια

 

Χαράζουμε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια όπως στα κρουασάν αλλά χαράζουμε στην άκρη κάθε τρίγωνου 2-3 χαραγματιές. Γεμίζουμε με φέτα ζαμπόν και φέτα γκούντα και ρολάρουμε. Κλείνουμε καλά τις άκρες για να μη βγει η γέμιση απέξω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά στις αντιστάσεις.

Tips για τα ζαμπονοψωμάκια

Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 20-25 γραμμάρια νωπή μαγιά. Μπορούμε να βάλουμε και λιγότερη ζάχαρη στη ζύμη.

Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά

Σπιτικό παριζάκι συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ

ζαμπονοψωμάκια-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close