σπιτικό-αφράτο-ψωμί-συνταγή-

Τώρα που καλοκαίριασε μία χωριάτικη σαλάτα είναι ό,τι πρέπει. Και χωριάτικη σαλάτα χωρίς ψωμί δεν στέκει! Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε το πιο αφράτο ψωμί για πολλές βούτες σε αγνό ελαιόλαδο.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Δείτε ακόμα Παραδοσιακό ζυμωτό ψωμί που κρατάει για μέρες

Αχ…ντοματούλα, αγγουράκι, φέτα, λίγη ρίγανη, ελαιόλαδο και αχνιστό, αφράτο ψωμί. Αυτό είναι Καλοκαίρι στην Ελλάδα κι εμείς το απολαμβάνουμε μέχρι και την τελευταία του μπουκιά. Σήμερα η αγαπημένη μας μαγείρισσα Τζένη Τσανακτσίδου έφτιαξε το δικό της σπιτικό και αφράτο ψωμί για πολλές βούτες.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ψωμί:

σπιτικό-αφράτο-ψωμί-συνταγή-

Εκτέλεση για το ψωμί

Σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό φρέσκο γάλα με το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

Στο τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στην αρχή βάζουμε 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι, ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.

Βάζουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε για 1 ώρα. Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπάλες. Σκεπάζουμε τις μπάλες για 20 λεπτά. Κάθε μπάλα την πλάθουμε κορδόνι και ανά 3 κορδόνια πλάθουμε πλεξούδα και σχηματίζουμε το ψωμί.

Δείτε ακόμα Αφράτο σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα

Σκεπάζουμε το ψωμί για 25 λεπτά και έπειτα το αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού, που τον έχουμε χτυπήσει με το φρέσκο γάλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά.

σπιτικό-αφράτο-ψωμί-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close