Αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα

Αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα. Αφράτα αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα για μάφιν αλειμμένα με βούτυρο, ρίγανη, δενδρολίβανο και σκόρδο.

Απολαυστικά αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα για μάφιν σας έχουμε σήμερα και πραγματικά αν τα δοκιμάσετε δε θα το μετανιώσετε. Αυτά τα φουρνιστά αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα, αχνιστά και αφράτα μυρωδάτα είναι ό,τι πιο απολαυστικό και εύκολο δοκιμάσαμε αυτές τις μέρες!

Αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα

Αυτό που κάνει αυτά τα ψωμάκια να διαφέρουν από τα υπόλοιπα είναι το μείγμα από βούτυρο, ρίγανη, δενδρολίβανο και σκόρδο που τα αλείψαμε. Είναι τόσο μυρωδάτα, αφράτα και νόστιμα που αυτά τα ψωμάκια μπορείτε να τα βάλετε στον μπουφέ σας ή να τα απολαύσετε σαν κολατσιό ή σαν συνοδευτικό για το φαγητό σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα :

ψωμάκια-με-μπαχαρικά-συνταγή-

Εκτέλεση για τα ψωμάκια

Αρχικά κοσκινίζουμε το δυνατό αλεύρι και προσθέτουμε την ξερή μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και στην συνέχεια βάζουμε το φρέσκο γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Θερμαίνονται σε ένα ελαφρώς χλιαρό μείγμα.

ψωμάκια-με-μπαχαρικά-συνταγή-

Ζυμώνουμε την ζύμη μας η οποία πρέπει να είναι μαλακή και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Αφού η ζύμη φουσκώσει, την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος περίπου ενός εκατοστού. Κόβουμε το φύλλο σε κύκλους χρησιμοποιώντας τσέρκι.

ψωμάκια-με-μπαχαρικά-συνταγή-

Το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε έχει μέγεθος 8 εκατοστών. Αλείφουμε κάθε κύκλο με το ελαφρώς λιωμένο βούτυρο στο οποίο έχουμε βάλει το δενδρολίβανο περασμένο από γουδί, την ρίγανη και το πρεσαρισμένο σκόρδο.

ψωμάκια-με-μπαχαρικά-συνταγή-

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα ψωμάκια με αποξηραμένα φρούτα

Αφού αλείφουμε τους κύκλους μας τους διπλώνουμε σύμφωνα με την φωτογραφία που θα δούμε παρακάτω. Βάζουμε από δύο ή τρία φύλλα σε κάθε φορμάκι για μάφιν που έχουμε λιπάνει με βούτυρο ή ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 50 βαθμούς Κελσίου.

ψωμάκια-με-μπαχαρικά-συνταγή-

Τοποθετούμε ένα δοχείο με βραστό νερό κάτω στον φούρνο. Σε μεσαία σχάρα τοποθετούμε τα ψωμάκια για να φουσκώσουν ξανά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Μετά το δεύτερο φούσκωμα, αυξάνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 250 βαθμούς Κελσίου, χωρίς ανεμιστήρα και χωρίς να αφαιρέσουμε το δοχείο με το ζεστό νερό.

ψωμάκια-με-μπαχαρικά-συνταγή-

Αφού ροδίσουν μειώνουμε την θερμοκρασία στους 190 με 180 βαθμούς Κελσίου και τα ψήνουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Μετά το ψήσιμο το αλείφουμε με το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο και τα καλύπτουμε από πάνω για λίγο. Ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά. Ο φούρνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο μας.

ψωμάκια-με-μπαχαρικά-συνταγή-

ψωμάκια-με-μπαχαρικά-συνταγή-

ψωμάκια-με-μπαχαρικά-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maia Kamenarova

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close