ατομικές-σπανακοτυρόπιτες-συνταγή-

Ατομικές σπανακοτυρόπιτες για το σχολείο τόσο το πρωί όσο και στο ταπεράκι του ολοήμερου. Είναι βέβαια και μία τέλεια ιδέα για κολατσιό στη δουλειά.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να αγοράσουμε μία σπανακοτυρόπιτα από το κυλικείο του σχολείου ή από την δουλειά ή από τον φούρνο της γειτονιάς. Όμως, αυτές οι ατομικές σπανακοτυρόπιτες για το σχολείο έχουν άγνωστα υλικά και σίγουρα δεν συγκρίνονται τόσο ποιοτικά όσο και γευστικά με τις σπιτικές ατομικές σπανακοτυρόπιτες που θα σας δείξουμε.

Δείτε ακόμα Φουσκωτή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας ατομικές σπανακοτυρόπιτες για το σχολείο για μικρούς και μεγάλους. Το τέλειο κολατσιό για το σχολείο μιας και σε λίγες μέρες ξεκινούν και πάλι. Μένουν φρέσκες για μέρες και θα τις λατρέψουν και οι μεγάλοι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές σπανακοτυρόπιτες για το σχολείο:

ατομικές-σπανακοτυρόπιτες-συνταγή-

Recipe ingredients for 12 pieces

1 kg of flour
580-600g water
1 tsp salt
50g of olive oil
Juice of half a lemon
***************

Stuffing

500g spinach scalded
1 large onion
3 spring onions
2-3 tablespoons of dill
50g of olive oil
salt and pepper
**************

Remaining materials

250g of olive oil
500g of feta cheese
Bake at 200 degrees resistance for 40 to 50 minutes

Εκτέλεση για τις ατομικές σπανακοτυρόπιτες για το σχολείο

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Σταδιακά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια μας, για περίπου 4 λεπτά.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι. Σε ένα ταψί ρίχνουμε ελαιόλαδο. Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε σε μικρό φυλλαράκι. Λαδώνουμε το κάθε φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί.

ατομικές-σπανακοτυρόπιτες-συνταγή-

Ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω. Σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τα φυλλαράκια να ξεκουραστούν μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 50 ml ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα με σιμιγδάλι

Μόλις κάψει προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το ζεματισμένο σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα υλικά μας και να φύγουν όλα τα υγρά.

ατομικές-σπανακοτυρόπιτες-συνταγή-

Στο τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε την φωτιά. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι και το βάζουμε στην μέση του πάγκου. Πιέζουμε από την μέση προς τα έξω και ανοίγουμε σε φύλλο. Αφού ανοίξει μέχρι ενός σημείου, αρχίζουμε να τραβάμε τις άκρες και τις ακουμπάμε στον πάγκο.

Ανοίγουμε το ζυμάρι πολύ λεπτό. Ακόμη κι αν κάνει τρύπες και σκισίματα δεν μας απασχολεί. Έπειτα παίρνουμε την μία άκρη και τη διπλώνουμε στη μέση του ζυμαριού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά.

ατομικές-σπανακοτυρόπιτες-συνταγή-

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο

Στο κέντρο βάζουμε ένα μέρος από τη γέμιση και από πάνω λίγη θρυμματισμένη φέτα. Κλείνουμε την πάνω και την κάτω μεριά. Παίρνουμε την αριστερή πλευρά και κλείνουμε την γέμισή μας. Βάζουμε τις άκρες από την κάτω μεριά. Κάνουμε το ίδιο ακριβώς και με την δεξιά πλευρά.

Πλάθουμε λίγο την πίτα και την βάζουμε στο λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φυλλαράκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Ψεκάζουμε τις πίτες με νερό και ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

ατομικές-σπανακοτυρόπιτες-συνταγή-

Tips για τις ατομικές σπανακοτυρόπιτες για το σχολείο

Βγαίνουν 12 ατομικές σπανακοτυρόπιτες.

Η συνταγή είναι του φίλου μας Γιώργου Ζώλη και την είδαμε στην ομάδα του στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close