Bao Buns γεμιστά με τόνο και κινόα. Bao Buns γεμιστά με τόνο και κινόα πεντανόστιμα και υγιεινά που μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει και να τα προσφέρουμε σαν σαντουιτσάκια στο σχολικό κολατσιό.
- νερό 150 ml κρύο
- Γάλα φρέσκο 100 ml κρύο
- ξερή μαγιά 8 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σπορέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
- νερό 300 ml
Υλικά
- σπορέλαιο Λίγο
Για το άλειμμα
- κινόα Αρκετή βρασμένη
- ανάμεικτα λαχανικά Αρκετά
- τονος 1-2 κονσέρβες
Για την γέμιση
Τα bao buns είναι ψωμάκια μαγειρεμένα στον ατμό και αποτελούν ασιατικά street food. Είναι αφράτα, πεντανόστιμα, ελαφριά στην γεύση και μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει. Μπορούμε να τα απολαύσουμε σαν δεκατιανό, σαν κολατσιό στο σχολείο ή στην δουλειά ή και σαν βραδινό.
Τα bao buns γεμιστά με τόνο και κινόα ξεκίνησαν να γίνονται μέρος και της ελληνικής κουλτούρα και ήρθε η στιγμή να τα φτιάξουμε μόνοι μας αφού η συνταγή τους είναι πανεύκολη, περιλαμβάνει εύκολα και οικονομικά υλικά και μπορούν να τα απολαύσουν μικροί και μεγάλη όλο τον χρόνο.
Δείτε την εκτέλεση για τα bao buns γεμιστά με τόνο και κινόα:
Ψωμάκια στον ατμό, σκέτος αφρός. Εγώ τα γέμισα με σαλάτα, κινόα και τόνο.
Εκτέλεση για τα ψωμάκια bao buns
Στην αρχή σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρύο νερό, το κρύο φρέσκο γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το σπορέλαιο. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας θέλουμε να είναι αφράτη, λεία και να μην κολλάει στα χεριά. Αφού είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα περίπου. Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με πάχος 3 εκατοστά.
Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ σε δίσκους την ζύμη. Σκεπάζουμε τους δίσκους μας και τους αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα 300 ml νερού και βάζουμε ένα τσέρκι στον πάτο και πάνω ένα πιάτο.
Δείτε ακόμα Ψωμάκια γεμιστά χωρίς ζάχαρη
Σε μέτρια φωτιά, μόλις πάρει μία βράση το νερό βάζουμε μία λαδόκολλα στο πιάτο και το αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο. Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης τους οποίους τους διπλώνουμε στην μέση αφού τους κάνουμε επάλειψη με λίγο σπορέλαιο.
Βάζουμε ανά 3 και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια. Αφού γίνουν τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε στην μέση και γεμίζουμε με την βρασμένη κινόα, τα ανάμεικτα λαχανικά και τον τόνο.
Εκτέλεση για την κινόα
Σε μια κατσαρόλα το 1,5 λίτρου βάζουμε 1 φλιτζάνι κινόα και 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, δηλ. όπως το ρύζι.
Σε αντίθεση όμως με το ρύζι, μπορούμε να ανακατέψουμε την κινόα αρκετές φορές, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Θα ξέρουμε πως η κινόα έγινε όταν οι σπόροι θα έχουν γίνει διαφανείς από λευκοί και το σπειροειδές εσωτερικό θα είναι έτοιμη.
Tips για τα Bao Buns γεμιστά με τόνο και κινόα
Βγαίνουν 10 ψωμάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα