Συνταγή για φουσκωτό και αφράτο σκορδόψωμο με μοτσαρέλα χωρίς ζύμωμα με σίγουρη επιτυχία.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- νερό 330 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 κουταλάκι κοφτό
- αλατι 8 γραμμάρια
- ελαιολαδο 30 ml
Για την επάλειψη :
- βουτυρο 2 κουταλιές
- τυρί κρέμα 2 κουταλιές
- σκορδο 1 σκελίδα μεγάλη
- μοτσαρελα 200 γραμμάρια τριμμένη
Για το τάπερ :
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Το πιο απολαυστικό σκορδόψωμο για να συνοδεύσουμε πίτσα ή μακαρονάδα με μοτσαρέλα και χωρίς ζύμωμα. Αυτό το σκορδόψωμο της Γκόλφως έχει σίγουρη επιτυχία και φτιάχνεται με σπιτικό προζύμι που του χαρίζει επιπλέον γεύση και ακόμη πιο αφράτο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το και έχει σίγουρη επιτυχία χωρίς να χρειαστεί να ζυμώσετε.
Σκορδόψωμο φτιαγμένο στο τάπερ με προζύμι, χωρίς ζύμωμα με την αυθεντική και εγγυημένη συνταγή της αγαπημένης μας Γκόλφως Νικολού. Είναι ένα αξεπέραστο σκορδόψωμο λόγω της πλούσιας γεύσης τους και της αφράτης υφής του και σας προκαλούμε να το δοκιμάσετε και να μοιραστείτε μαζί μας τα αποτελέσματα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σκορδόψωμο χωρίς ζύμωμα:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε ένα μεγάλο τάπερ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη. Μόλις ξεκινάει να διαμορφώνεται η ζύμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και απορροφηθεί το αλεύρι σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 τέταρτο σκεπασμένο στην άκρη. Ανοίγουμε το καπάκι, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό και ξεκινάμε να διπλώνουμε την ζύμη μας όπως θα δούμε και στο βίντεο.
Διπλώνουμε την ζύμη δύο φορές και ρίχνουμε στο τάπερ μας το επιπλέον ελαιόλαδο και αλείφουμε λίγο με τα χέρια το ελαιόλαδο. Βάζουμε και πάλι την ζύμη στο τάπερ και το αφήνουμε και πάλι σκεπασμένο για να φουσκώσει η ζύμη σε ζεστό μέρος.

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη παίρνουμε μία λαδόκολλα και μεταφέρουμε την ζύμη στην λαδόκολλα. Πατάμε με τα δάχτυλα την ζύμη αφού πρώτα έχουμε βρέξει τα χέρια μας με ελαιόλαδο, μέχρι να απλώσει. Αφού δουλέψαμε την ζύμη μας, αλείφουμε το σκορδόψωμο από πάνω με το μείγμα με το τυρί κρέμα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα. Μεταφέρουμε το σκορδόψωμο μαζί με την λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω, για 15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε. Στο μούλτι βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το τυρί κρέμα, το σκόρδο και πολτοποιούμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν κρέμα.
Χρήσιμες συμβουλές
Μπορούμε να κάνουμε την ζύμη και με προζύμι με τα ίδια υλικά. Η μοτσαρέλα είναι από τα τυριά που αρπάζουν εύκολα από πάνω οπότε προσοχή στο ψήσιμο. Μπορούμε να βάλουμε αντί για μοτσαρέλα ό,τι τυρί μας αρέσει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Άλλες συνταγές για σκορδόψωμο που θα λατρέψεις:
- Εύκολο σκορδόψωμο από τορτίγιες
- Φουσκωτό σκορδόψωμο με τυρί κόλαση
- Σκορδόψωμο με κιμά και λιωμένο τυρί σαν πιτσα
Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr