Συνταγή για αφράτο ελιόψωμο για το lunchbox του σχολείου, νόστιμο και χορταστικό που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- μελι 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ξύδι Λίγο
- ελαιολαδο Μισό φλιτζανάκι του καφέ
- νερό 350 ml χλιαρό
- ελιές Κατά βούληση κομμένες
- ρίγανη Κατά βούληση
Αν ψάχνεις ένα νόστιμο και χορταστικό κολατσιό για το lunchbox του σχολείου τότε σου βρήκαμε την ιδανική συνταγή. Αφράτα ελιόψωμα που σίγουρα τα παιδιά θα ζητούν συνέχεια. Αν δεν τρώνε τις ελιές είναι ένας καλός τρόπος να τις δοκιμάσουν και μπορείτε να τα φτιάξετε και για το πρωί και για το ταπεράκι του ολοήμερου.
Το σχολικό κολατσιό είναι μεγάλος βραχνάς για κάθε μαμά γι’ αυτό και στο daddy-cool.gr προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας δώσουμε ιδέες και να μη ξεμείνετε ποτέ από προτάσεις. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε αφράτα και νόστιμα ελιόψωμα με την εγγυημένη συνταγή της Μένιας Στεφοπούλου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ελιόψωμα:

Ελιόψωμο πραγματικά θα το λατρέψετε όσοι μπείτε στον κόπο να το φτιάξετε
Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μέλι, το αλάτι, τη μαγιά, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς. Η ζύμη μπορεί να σας φανεί πολύ μαλακή, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Μόλις την ανακατέψουμε καλά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα σε ζεστό περιβάλλον.

Στη συνέχεια κόβουμε τις ελιές (ή αν έχουμε έτοιμες κομμένες, τις χρησιμοποιούμε απευθείας). Παίρνουμε τη ζύμη, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο χέρι μας, προσθέτουμε τις ελιές και τη ρίγανη και ανακατεύουμε ξανά. Σκεπάζουμε πάλι τη ζύμη με μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμη μισή ώρα.

Όταν είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 26 εκατοστών και στρώνουμε λαδόκολλα, την οποία πρώτα έχουμε βρέξει και τσαλακώσει με τα χέρια μας (αυτό βοηθάει να στέκεται καλύτερα στο ταψί και προσφέρει υγρασία στο ψωμί).


Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο της λαδόκολλας, απλώνουμε τη ζύμη και ραντίζουμε από πάνω με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Με τα δάχτυλά μας απλώνουμε ελαφρά τη ζύμη στο ταψί. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 40-45 λεπτά. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.




Άλλες συνταγές για ελιόψωμα που θα λατρέψεις:
Όλες οι συνταγές της Μένιας Στεφοπουλου στην υπέροχη ομάδα Μπουκιά και Μένια.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr