Γλώσσες με κρασάτη σάλτσα

Συνταγή για γλώσσες με κρασάτη σάλτσα στο φούρνο. Με μουστάρδα και διάφορα λαχανικά που το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Οι γλώσσες είναι από τα αγαπημένα μας ψάρια και σήμερα θα τις μαγειρέψουμε σε αντικολλητικό σκεύος με λαχανικά, διάφορα μυρωδικά μέσα σε μία κρασάτη σάλτσα. Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τις γλώσσες με κρασάτη σάλτσα είναι η πατάτα, το καρότο, το κολοκύθι, η πιπεριά Φλωρίνης, η πράσινη πιπεριά και μία αρωματική πιπεριά κέρατο.

Τα μυρωδικά μας κάνουν τις γλώσσες μας να είναι ακόμη πιο νόστιμες και μυρωδάτες. Θυμάρι, κουρκουμάς, μαστίχα, ξύσμα λεμονιού είναι μόνο μερικά από τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να απογειώσουμε το πιάτο μας.

γλώσσες_με_κρασάτη_σάλτσα_

Αυτή η κρασάτη σάλτσα σβησμένη με λευκό ξηρό κρασί είναι το κάτι άλλο και ταιριάζει υπέροχα γευστικά με τις γλώσσες μας. Αν έχετε πεθυμήσει λίγο ψάρι, αυτή η συνταγή για Γλώσσες με κρασάτη σάλτσα είναι υπέροχη για εσάς.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Γλώσσες με κρασάτη σάλτσα και λαχανικά: 

Εκτέλεση

Στην αρχή κόβουμε σε φέτες, την πατάτα, το καρότο, τα κολοκύθια, την πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά, την αρωματική πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε λίγο ελαιόλαδο.

Αφού σοταριστούν προσθέτουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, την μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε, δυναμώνοντας την φωτιά. Σβήνουμε το φαγητό μας με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί για λίγο το αλκοόλ.

Δείτε ακόμη Γλώσσα τηγανητή με σπανάκι και άγριο ρύζι

Προσθέτουμε το νερό στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών μας. Στην συνέχεια τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά ομοιόμορφα τις γλώσσες μας και κλείνουμε το καπάκι του σκεύους χαμηλώνοντας την φωτιά στο 4, εφόσον το μέγιστο του φούρνου μας είναι το 9.

Δείτε ακόμα Φιλέτα γλώσσας με λαχανικά στον ατμό και βελούδινη σάλτσα

Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 25 λεπτά. Στο μεταξύ σε ένα μπολ έχουμε αναμείξει το ξύδι μαζί με την μουστάρδα και προσθέτουμε το μείγμα μας στο κέντρο του φαγητού και σείουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα της μουστάρδας με όλη την υπόλοιπη σάλτσα.

Σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί. Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι, την ρίγανη, τον φρέσκο μαϊντανό και το θυμάρι.

Tips για Γλώσσες με κρασάτη σάλτσα

Μπορούμε να δέσουμε παραπάνω την σάλτσα μας αν θέλουμε, αναμειγνύοντας λίγη από την σάλτσα του φαγητού, μόλις αυτό μισό κρυώσει με μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα στο φαγητό σείοντας κυκλικά το σκεύος για να πάει παντού.

γλώσσες_με_κρασάτη_σάλτσα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close