πίτα-για-τα-Χριστούγεννα-

Γρήγορη πίτα της τελευταίας στιγμής για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Συνταγή για γρήγορη πίτα της τελευταίας στιγμής με μιξ τυριών και κρέμα γάλακτος για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τον μπουφέ. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για την επικάλυψη :

Γρήγορη πίτα της τελευταίας στιγμής με μιξ τυριών, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μπουφέ. Αν δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε μπελαλίδικες συνταγές, αυτή η πίτα θα σας λύσει τα χέρια και έχει σίγουρη επιτυχία! Το φύλλο κρούστας, δημιουργεί μία τραγανότητα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αφράτη γέμιση, δημιουργώντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.

Οι πίτες δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι αλλά είναι λίγο παρεξηγημένες. Ειδικά οι καινούργιες νοικοκυρές ή οι αρχάριες, θεωρούν ότι είναι δύσκολες και πολύωρες. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει γι’ αυτό και σας προτείνουμε αυτήν την λαχταριστή πίτα με τριμμένα τυριά και ζαμπόν για το γιορτινό τραπέζι, που γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη γρήγορη πίτα της τελευταίας στιγμής για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι:

ζαμπονοτυρόπιτα-για-τα-Χριστούγεννα-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε ένα μεγάλο ταψί σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα 500 ml γάλα, τα 200 ml κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μείγμα ελαφρώς με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μιξ τυριών και κρατάμε λίγα στην άκρη για το τέλος. Επίσης βάζουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα, τα σουρώνουμε σαν ακορντεόν και τα βάζουμε στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά που είχαμε βάλει στην άκρη και ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Η σκόνη σκόρδου είναι προαιρετική. Το ζαμπόν είναι προαιρετικό.

γρήγορη-πίτα-για-τα-Χριστούγεννα-

Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικες πίτες που θα λατρέψεις:

Τη συνταγή την είδαμε στο olgascuisine.gr

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr