Συνταγή-για-κιμαδόπιτα-Αργυρώ Μπαρμπαρίγου-

Συνταγή για Καλοκαιρινή κιμαδόπιτα με φρέσκια ντομάτα, γιαούρτι, κασέρι και φύλλο σφολιάτας. Είναι ιδανική συνταγή για να την φτιάξετε με τον κιμά που περίσσεψε

Η αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είχε δείξει μία λαχταριστή καλοκαιρινή κιμαδόπιτα που περισσότερο παραπέμπει σε σουφλέ μέσα από την εκπομπή Ελένη, που έπαιζε τότε στο κανάλι Άλφα. Αυτήν την γιορτινή κιμαδόπιτα ερχόμαστε να θυμηθούμε και να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας.

Μία Καλοκαιρινή κιμαδόπιτα, αφράτη και λαχταριστή με μοσχαρίσιο κιμά, τριμμένο κασέρι, ένα μείγμα από αυγά και γιαούρτι που μοιάζει με κρέμα, μυρωδικά και φύλλο σφολιάτας που θα απογειώσει τα καλοκαιρινά τραπέζια σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Καλοκαιρινή κιμαδόπιτα:

Καλοκαιρινή -κιμαδόπιτα-

Εκτέλεση για τον κιμά

Αρχικά βάζουμε τον κιμά να σοταριστεί σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ασπρίσει. Λίγο πριν ασπρίσει τελείως ο κιμάς μας προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε. Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.

Στο τέλος βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει ο πελτές ντομάτας παντού. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι ίσα ίσα να διαλυθεί ο πελτές ντομάτας.

Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Μόλις πιει τα υγρά του προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Εκτέλεση για την κιμαδόπιτα

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε μέσα στα χτυπημένα αυγά το γιαούρτι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και να θυμίζει κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί της κουζίνας. Απλώνουμε στον πάτο το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Ανεβάζουμε το φύλλο στα τοιχώματα του ταψιού όσο γίνεται.

Προσθέτουμε τις φωλιές φιδέ σε όλο το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνουμε την γέμιση κιμά. Πάνω από τον κιμά απλώνουμε το τριμμένο κασέρι. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω από το τριμμένο κασέρι. Περιχύνουμε την ντομάτα με το μείγμα με γιαούρτι και αυγό.

Δείτε ακόμα Κιμαδόπιτα με κιμά που περίσσεψε

Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε το πάνω με το κάτω φύλλο. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα μαχαίρι και την αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροσούσαμο.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου για 5-10 λεπτά, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα και στην συνέχεια κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλάει από το ταψί. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και ντοματίνια.

Tips για την Καλοκαιρινή κιμαδόπιτα

Αντί για γιαούρτι στραγγιστό μπορούμε να βάλουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Ποτέ δεν βάζουμε καυτή γέμιση σε φύλλο σφολιάτας. Αν χρειαστεί να τραβήξουμε τα φύλλα σφολιάτας για να ανοίξουν, τότε θα πρέπει να τα αφήσουμε για λίγο να μαλακώσουν.

Αν το ταψί δεν είναι αντικολλητικό το λαδώνουμε. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι φύλλο μας αρέσει. Αντί για φιδέ μπορούμε να βάλουμε και 2 κουταλιές της σούπας τραχανά ή άλλο ζυμαρικό.

Καλοκαιρινή -κιμαδόπιτα-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Xristina Gewrgiopoulou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close