Κουλούρια Θεσσαλονίκης σε μπαστουνάκια, τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα για σχολικό κολατσιό ή για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας.
- αλευρι 150 γραμμάρια σκληρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- αλατι 7 γραμμάρια
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
- νερό 300 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- ξερή μαγιά 16 γραμμάρια
Υλικά
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Επίσης στην δουλειά ή στο σχολείο, το να τρώμε μικρά γεύματα, μας κρατάει σε εγρήγορση και έχουμε ενέργεια και περισσότερη συγκέντρωση. Σήμερα λοιπόν θα ετοιμάσουμε για εσάς κουλούρια Θεσσαλονίκης σε μπαστουνάκια για κολατσιό.
Δείτε ακόμα Αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης για το σχολείο
Είτε μιλάμε για το σχολικό κολατσιό είτε για το σνακ των μεγάλων στην δουλειά αυτά τα κουλούρια Θεσσαλονίκης θα γίνουν ανάρπαστα. Γιατί είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα, πολύ χορταστικά αλλά το σημαντικότερο; Πολύ εύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε μπαστουνάκια για κολατσιό
Εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε μπαστουνάκια
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το νερό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά να φουσκώσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε στον κάδο το σκληρό αλεύρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε τα υλικά μας με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει από τον πάτο. Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και την μεταφέρουμε εκεί.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά με 1μιση ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Βάζουμε σε ένα ρηχό και μεγάλο πιάτο σουσάμι. Σε ένα βαθύ πιάτο διαλύουμε το μέλι στο νερό.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 90 γραμμαρίων και πλάθουμε τα κουλούρια σε μπαστούνια. Στην συνέχεια τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.
Tips για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε μπαστουνάκια για κολατσιό
Βγαίνουν περίπου 8-9 κουλούρια Θεσσαλονίκης. Μένουν μαλακά για 2 μέρες περίπου. Μπορούμε να βάλουμε και ταχίνι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Kalaitzidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος