Συνταγή για εύκολο κριθαρότο με σάλτσα ντομάτας και γαρίδες για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας αλλά και για όλη την περίοδο της Σαρακοστής.
Συνταγή για χυλωμένο κριθαρότο με γαρίδες για τη νηστεία της Σαρακοστής αλλά και για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας. Είναι ελαφρώς πικάντικο μα πάνω από όλα είναι εύκολο και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για αρχάριες στη κουζίνα.
Νηστίσιμο κριθαρότο με χταπόδι και λαχανικά
Το κριθαρότο, μπορεί να το μάθαμε από reallity μαγειρικής όμως υπάρχουν και πιο εύκολες συνταγές για να το απολαύσεις. Μιας και η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει θα δούμε μαζί ένα νόστιμο κριθαρότο με γαρίδες που θα γίνει ανάρπαστο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κριθαρότο με γαρίδες για τη Καθαρά Δευτέρα:

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, περασμένο από το μούλτι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
Κριθαρότο με λαχανικά : Η απόλυτη νηστίσιμη συνταγη
Βάζουμε και τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι, το ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι και τον κύβο λαχανικών. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Yiota Ziaka
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr