Συνταγή για ριγανοψωμάκια με τυριά που λιώνουν σαν πιτσάκια. Αρωματικά ψωμάκια με σπιτική ζύμη με μαγιά και ρίγανη.
Υλικά:
- καλαμποκέλαιο 300 ml
- Γάλα φρέσκο 600 ml ζεστό
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 1/2 κουταλιά της σούπας
- μαγιά 2 κύβους νωπή
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
- μιξ τυριών 250 γραμμάρια περίπου που λιώνει
- ρίγανη 1-2 κουταλιές της σούπας (συνολικά)
- τυρί 100 γραμμάρια περίπου τριμμένο σκληρό
Για την επάλειψη :
- κρόκους αυγού 2
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Συνταγή για λαχταριστά και αφράτα ριγανοψωμάκια με σπιτική ζύμη με νωπή μαγιά και γέμιση από τυριά που λιώνουν και μπόλικη ρίγανη. Αρωματικά ψωμάκια με ρίγανη για μπουφέ αλλά και για μεζεδάκια που μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον υλικά όπως σάλτσα ντομάτας.
Η ρίγανη είναι ένα μυρωδικό που χαρίζει και γεύση και άρωμα σε κάθε μας φαγητό. Σήμερα θα δοκιμάσουμε πρωτότυπα ψωμάκια με ρίγανη και τυριά που λιώνουν. Μοιάζουν λίγο με πιτσάκια, είναι σχετικά εύκολα και η ζύμη είναι σπιτική.
Πως να αποξηράνω ρίγανη
Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε κι άλλα ψωμάκια ή πιτσάκια! Εμείς βάλαμε τυριά που λιώνουν και ρίγανη αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε σάλτσα ντομάτας, αλλαντικά και γενικά ό,τι τραβάει η όρεξή σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λαχταριστά ριγανοψωμάκια με τυρί που λιώνει:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα την ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά. Έπειτα προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ενώ ζυμώνουμε παράλληλα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη και πάρει όλο το αλεύρι, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κάθε μπαλάκι και γεμίζουμε με λίγο τυρί που λιώνουμε. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και με τριμμένο σκληρό τυρί.
Τυροψωμάκια χωρίς μαγιά της Γκόλφως
Αραδιάζουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα κα τα αλείφουμε με τους χτυπημένος κρόκους που τους χτυπήσαμε με το γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Διαλεκτη Γκαζεπη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr