Συνταγή για εύκολο και αρωματικό λεμονάτο αρακά για τη νηστεία. Ένα θρεπτικό και νόστιμο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια. Με ένα μυρωδικό που θα απογειώσει το πιάτο μας
Υλικά:
- κρεμμυδι 1 ξερό
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- καρότο 1
- πατατες 1
- αρακας 500 γραμμάρια περίπου
- άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- ρίγανη 1 πρέζα φρέσκια
- μαντζουράνα 1 πρέζα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ζαχαρη 1 πρέζα
- κύβοι λαχανικών 1/2
- κουρκουμας 1 τσιμπιά
- κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού
- λεμονι Χυμός από 1
- ελαιολαδο 2 σφηνάκια περίπου
Συνταγή για λεμονάτο αρακά με μαντζουράνα για τη νηστεία της Σαρακοστής αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας. Απολαύστε τη φρεσκάδα και την απλότητα της νηστίσιμης κουζίνας με αυτόν τον υπέροχο λεμονάτο αρακά με μαντζουράνα.
Λεμονάτος αρακάς για το ολοήμερο
Μια συνταγή γεμάτη αρώματα και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για τη Σαρακοστή αλλά και για κάθε στιγμή που επιθυμείτε ένα υγιεινό, χορταστικό γεύμα για εσάς και τα παιδιά σας. Ο συνδυασμός του αρακά με το φρέσκο λεμόνι και τη διακριτική νοστιμιά της μαντζουράνας δημιουργεί ένα πιάτο που θα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον λεμονάτο αρακά με μαντζουράνα για τη νηστεία:

Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και όταν κάψει ξεκινάμε να σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Όταν γυαλίσει προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το καρότο κομμένο σε ροδέλες και τη πατάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια.
Επίσης προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη πιπεριά Φλωρίνης. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τον αρακά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, την φρέσκια ρίγανη . Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον κύβο λαχανικών και τον κουρκουμά.
Vegan snack: Αρακάς ψητός στη λαδόκολλα
Συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας και αφήνουμε να βράσει το φαγητό σε μέτρια φωτιά. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτουμε την μαντζουράνα καθώς είναι πολύ ευαίσθητη και οι μυρωδιές θα χαθούν αν την βάλουμε πιο νωρίς . Όταν είναι έτοιμο, συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Παίρνουμε λίγο από το νερό που βράζει και λιώνουμε μέσα το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα στη κατσαρόλα, την ανακινούμε και μόλις δέσει είναι έτοιμος.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσούλα Παπανικολάου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr