Υλικά:
- νερό 500 γραμμάρια χλιαρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 1 κιλό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ηλιέλαιο 1 φλιτζανάκι του καφέ
Για τη γέμιση:
Για το άλειμμα:
- βουτυρο 100 γραμμάρια περίπου
Συνταγή για λεπτά τηγανόψωμα με φέτα, γραβιέρα και γκούντα για να συνοδεύσετε τα κρεατικά ή το ψάρι σας το μεσημέρι. Είναι λεπτά και εύκολα και το λιωμένο βούτυρο από πάνω κάνει την γεύση ακόμη πιο πλούσια.
Φουσκωτά τηγανόψωμα στο τσακ μπαμ
Κάθε φορά που βγαίνουμε σε ταβέρνες, ψαροταβέρνες, ουζερί και μεζεδοπωλεία δεν ξεχνάμε να παραγγείλουμε τυροπιτάρι, τηγανόψωμο ή και τα δύο. Σήμερα όμως, θα φτιάξουμε τηγανόψωμα της γιαγιάς, λεπτά και νόστιμα, με έξτρα βουτυράκι από πάνω, για να μας ζητάνε την συνταγή όσοι τα δοκιμάσουν!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λεπτά τηγανόψωμα της γιαγιάς:

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή μας με την ζύμη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το αλάτι, την ζάχαρη, την ξερή μαγιά και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε την ζύμη παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα, την τριμμένη γκούντα και την τριμμένη γραβιέρα. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 50-60 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι. Γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με λίγη από την γέμιση και κλείνουμε σε πουγκί. Τα ξανά ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να γίνουν λεπτά.

Τηγανόψωμο ταψιου στο φούρνο!

Ψήνουμε σε ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και έπειτα τα αλείφουμε εκτός τηγανιού με κύβους βούτυρου.

Tips

Αντί για νερό μπορούμε να βάλουμε φρέσκο γάλα.


Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr