Μακαρόνια με κεφτεδάκια και σάλτσα μαρινάρα ! Σαν παιδιά όλοι έχουμε στις μνήμες μας την μητέρα μας να μας μαγειρεύει μακαρόνια με κεφτεδάκια. Αυτή την παιδική και αγαπημένη ανάμνηση θα την πάμε ένα βήμα παραπέρα σήμερα στο daddy-cool.gr.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
- μπαγιατικο ψωμι 2 φέτες μουσκεμένο και στυμμένο
- κρεμμυδι 1 μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη
- ντοματα 1 ώριμη μικρή σφιχτή τριμμένη στον τρίφτη
- ξύδι 1 κ.σ από κρασί
- αυγα 1
- ρίγανη 1 κ.γλ.
- δυοσμος 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο
- μαιντανος 1 κ.σ. ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σκελίδες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 2 κ.σ
- ελαιολαδο Για το τηγάνισμα
- αλευρι Για το πανάρισμα
Υλικά
Θα μαγειρέψουμε μακαρόνια με κεφτεδάκια και σάλτσα μαρινάρα! Μία πολύ ξεχωριστή συνταγή με μακαρόνια και με μία πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη σάλτσα μαρινάρα, που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή, όμως έχει μία αρκετά μαμαδίστικη γεύση.
Δείτε ακόμα Σπαγγέτι ολικής με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις αγαπημένες μας συνταγές και είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα την λατρέψουν. Αυτά τα μακαρόνια μπορούν πραγματικά να απογειώσουν το μεσημεριανό σας τραπέζι. Μπορείτε να τα επιλέξετε ακόμη και για το Κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε τον κιμά. Τον απλώνουμε λίγο με τα χέρια και προσθέτουμε το ξύδι. Στην συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι, το αυγό, την ντομάτα, την ρίγανη, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το μπαγιάτικο μουσκεμένο και στραγγισμένο ψωμί.
Ζυμώνουμε τον κιμά μας μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αφού τελειώσουμε με το ζύμωμα, σκεπάζουμε τον κιμά μας και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί. Μετά τα 30 λεπτά, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Στο μεταξύ έχουμε βάλει το ελαιόλαδο στο τηγάνι για να κάψει.
Περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και στην συνέχεια τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το παραπανίσιο λάδι.
Εκτέλεση για την σάλτσα μαρινάρα
Στην αρχή σοτάρουμε το κρεμμύδι μας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση.
Έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στην σάλτσα. Βράζουμε για 25-30 λεπτά για να ρουφήξουν την σάλτσα μέχρι μέσα τα κεφτεδάκια μας. Προτού ετοιμαστεί η σάλτσα μας, προσθέτουμε τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και σερβίρουμε με την σάλτσα.
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν