Συνταγή για μαλακά μπαστούνια ζύμης γεμιστά με γκούντα και φέτα για το κολατσιό.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 520-550 γραμμάρια
- μελι 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη
- Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
- ταχίνι 50 γραμμάρια
- ελαιολαδο 160 ml
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
Για τη γέμιση:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Εύκολα μπαστούνια ζύμης, γεμιστά με φέτα και τριμμένο γκούντα για το κολατσιό μικρών και μεγάλων. Μία νόστιμη ζύμη με μέλι και ταχίνι, που έχει γεμάτη και πλούσια γεύση και σίγουρα τα παιδιά θα σας τα ζητούν συνέχεια. Τόσο για το κολατσιό στη δουλειά όσο και για το σχολείο, το σνακ μέσα στη μέρα ή ακόμη και για μπουφέ.
Το ταχίνι απογειώνει τη γεύση στις ζύμες γι’ αυτό και η συγκεκριμένη ζύμη σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας. Θα σας δείξουμε πως μπορείς να φτιάξεις αφράτα μπαστούνια ζύμης με φέτα και γκούντα για ένα κολατσιό που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Ακόμη να τα δοκιμάσεις;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπαστούνια ζύμης με φέτα:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το ταχίνι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, μοιράζουμε τη ζύμη σε κομμάτια ίσου βάρους, περίπου 35–45 γραμμάρια, και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα χέρια. Ρολάρουμε και δίνουμε σχήμα μπαστουνιού. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για μπαστούνια ζύμης που θα λατρέψεις:
- Μπαστούνια ολικής με γαλοπούλα και ανθότυρο
- Εύκολα μπαστούνια με τυριά και μπεσαμέλ για το ταπεράκι του σχολείου
- Εύκολο απογευματινό: Τηγανιτά μπαστούνια με τυρί και γαλοπούλα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Καραγεώργου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr