Υλικά:
- μελιτζάνα 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- πιπεριά 1 κόκκινη
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας
- δυοσμος Λίγα φύλλα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- αυγα 3 μέτρια
- ελαιολαδο 50 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- φέτα 300 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το πασπάλισμα:
Λαχταριστή μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με μεσογειακές γεύσεις για το ταπεράκι του ολοήμερου και όχι μόνο.
Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο για το σχολείο
Λατρεύουμε τις μελιτζάνες και όταν είδαμε την συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη για μελιτζανόπιτα είπαμε αμέσως “θα την δοκιμάσουμε”. Είναι μία λαχταριστή και πανεύκολη μελιτζανόπιτα, χωρίς φύλλο, ιδανική για το σχολείο αλλά και για κάθε άλλη περίσταση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο:

INGREDIENTS
1 kg eggplants 1 medium onion 1 red pepper A little parsley Spearmint leaves 200 g plain flour 200 g yogurt 3 medium eggs 50 g olive oil 300 g Greek feta cheese 3 tsp baking powder 1 tsp salt —————————————————- 40 g butter(freeze) 100 g gruyere cheese ————————————————– 36 cm
GERMAN
ZUTATEN
1 kg Auberginen 1 mittelgroße Zwiebel 1 rote Paprika Ein wenig Petersilie Spearmint blätter 200 g einfaches Mehl 200 g Joghurt 3 mittelgroße Eier 50 g Olivenöl 300 g griechischer Feta-Käse 3 TL Backpulver 1 TL Salz ————————————————– — 40 g Butter (einfrieren) 100 g Greyerzer Käse ————————————————– 36 cm
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
40-45 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
8 Κομμάτια

Εκτέλεση για την μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο
Κόβουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , την κόκκινη πιπεριά , τον μαϊντανό , τα φύλλα δυόσμου και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι , το ελαιόλαδο , το γιαούρτι , τα αυγά , και σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα.
Ανακατεύουμε ελαφρώς όλα τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το αλεύρι , το μπέικεν και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα ταψί 36 εκ. με λαδόκολλα προσθέτουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c.

Δείτε ακόμα Πίτα λαχανικών χωρίς φύλλο για κολατσιό στο σχολείο
Αφαιρούμε το ταψί και τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο και το τυρί γραβιέρα και το ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια. Η πιο νόστιμη και εύκολη μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο που έχετε φάει ποτέ σας!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr