Υλικά:
- μπακαλιάρος 600 γραμμάρια ξαλμυρισμένος χωρίς πέτσα και κόκκαλα
Για το κουρκούτι:
- γάλα αμυγδάλου 250 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για το πανάρισμα :
- φρυγανιά 200 γραμμάρια περίπου τριμμένη
Για την σκορδαλιά:
Για το ταψί:
- ελαιολαδο Λίγο
Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανιτός για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος πλησιάζει και το έθιμο θέλει να φάμε μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοίμασε μπακαλιάρο στον φούρνο σαν τηγανιτό με σκορδαλιά και κουρκούτι.
Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος με πατάτες στη λαδόκολλα
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ως σπουδαία δεσποτική εορτή, αποτελεί εξαίρεση εθιμικά καθιερωμένης ιχθυοφαγίας, μέσα στην σύντομη αλλά αυστηρή νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανιτός με τραγανό κουρκούτι και συνταγή για σκορδαλιά έχουμε σήμερα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον μπακαλιάρο στον φούρνο σαν τηγανιτό:

INGREDIENTS
600 g desalt cod without skin and bones —————————————————- 200 g bread crumb —————————————————- 250 g almond milk 100 g plain flour 1 tsp salt 1/4 tsp garlic powder 1/2 tsp oregano —————————————————— 800 g potatoes 2 garlic cloves 100 g vegetable oil 100 g olive oil 20 g white vinegar Juice of half lemon 1 tsp salt Pepper —————————————————- Olive oil
GERMAN
ZUTATEN
600 g entsalzter Kabeljau ohne Haut und Knochen ————————————————– — 200 g Semmelbrösel ————————————————– — 250 g Mandelmilch 100 g einfaches Mehl 1 TL Salz 1/4 TL Knoblauchpulver 1/2 TL Oregano ————————————————– —- 800 g Kartoffeln 2 Knoblauchzehen 100 g Pflanzenöl 100 g Olivenöl 20 g weißer Essig Saft einer halben Zitrone 1 TL Salz Pfeffer ————————————————– — Olivenöl
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
4-5 Μερίδες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε στην άκρη. Για τον χυλό σε ένα μπολάκι θα χρειαστούμε γάλα αμυγδάλου, αλεύρι ,αλάτι, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε φρυγανιά. Σε ένα ταψί κουζίνας στρώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Βουτάμε τα κομμάτια από τον μπακαλιάρο πρώτα στον χυλό στραγγίζουμε πολύ καλά και έπειτα βουτάμε τα κομμάτια στην φρυγανιά.
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και στην συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.
Δείτε ακόμα Το φαγητό της Πέμπτης: Μπακαλιάρος πλακί
Στραγγίζουμε τις πατάτες και όπως είναι ζεστές βάζουμε την μισή ποσότητα σε έναν πολυκόφτη μαζί με τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι , το πιπέρι ,το ξίδι , τον χυμό λεμόνι, το ηλιέλαιο και χτυπάμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και συνεχίζουμε βάζοντας τις υπόλοιπες πατάτες στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο. Αφού χτυπήσουμε και τις υπόλοιπες πολύ καλά αναμιγνύουμε το μείγμα με μια μαρίζ.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά και με πατάτες country!! Είναι τόσο νόστιμος και εύκολος που θα τον φτιάχνετε με αυτόν τον τρόπο!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr