Συνταγή για γεμιστά θράψαλα με πλιγούρι και μυρωδικά για το μεσημεριανό μας στην νηστεία των Χριστουγέννων
Υλικά:
Για τη γέμιση:
Θράψαλα γεμιστά με πλιγούρι και μυρωδικά που συνοδεύσαμε με τραγανές τηγανιτές πατάτες για το μεσημεριανό μας στην νηστεία των Χριστουγέννων. Αυτό το πιάτο είναι μία σκέτη νοστιμιά και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, για να ξεφύγουμε λίγο από το κρέας και τα ζυμαρικά. Ένα φαγάκι που μοσχοβολάει θάλασσα και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.
Τα θράψαλα είναι νόστιμα μαλάκια που μπορούμε να τα απολαύσουμε και τηγανιτά και στον φούρνο. Σήμερα θα δούμε μία ιδιαίτερη συνταγή με πλιγούρι που μοσχοβολάει μαμά και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Θα δούμε όλα τα μυστικά τους για να έχουν σίγουρη επιτυχία. Το τέλειο πιάτο και για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα θράψαλα γεμιστά με πλιγούρι:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Καθαρίζουμε καλά τα θράψαλα. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές κέρατο και τη πιπεριά Φλωρίνης. Προσθέτουμε το πλιγούρι και σε 1 λεπτό σβήνουμε με περίπου ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.
Το αφήνουμε να βράσει γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να πιεί όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε άνηθο, δυόσμο, αλάτι , πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε τα θράψαλα καλά αλλά όχι μέχρι πάνω. Τοποθετούμε τα κεφάλια μέσα με τα πλοκάμια να εξέχουν και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα ραντίζουμε με κρασί, λάδι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές με θράψαλα που θα λατρέψεις:
- Γεμιστά θράψαλα στον φούρνο με τυριά και πιπεριές
- Τηγανιτά θράψαλα με όλα τα μυστικά για να βγουν τραγανά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
- Τραγανά τηγανιτά θράψαλα με τέλεια κρούστα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Στερπη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr