Νηστίσιμες αφράτες πίτες. Αφράτες νηστίσιμες πίτες που μπορούμε να τις απολαύσουμε σκέτες ή να τις γεμίσουμε με υλικά της αρεσκείας μας.
- νερό 250 γραμμάρια χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για τσουρέκια 450 γραμμάρια περίπου δυνατό
Υλικά
Η περίοδος νηστείας για τον δεκαπενταύγουστο έφτασε κι εμείς μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας μερικές νηστίσιμες και αφράτες πίτες. Μπορείτε να τις γεμίσετε με λαχανικά και vegan μπιφτέκια την περίοδο της νηστείας ή να τις απολαύσετε με τυρί της αρεσκείας σας όλο τον υπόλοιπο χρόνο.
Είναι αφράτες, νόστιμες και πολύ εύκολες ενώ για να τις φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα πιο οικονομικά υλικά, που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας. Εμείς τις δοκιμάσαμε και πάθαμε πλάκα. Είναι μία εξαιρετική ιδέα για μπουφέ ή ακόμη και για μπάρμπεκιου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις νηστίσιμες αφράτες πίτες:
Εκτέλεση για τις Νηστίσιμες αφράτες πίτες
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το νερό, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 6 μπαλίτσες.
Δείτε ακόμα 6 συνταγές για νηστίσιμες πίτες
Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα με τον πλάστη. Τηγανίζουμε την κάθε πίτα σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές αφού ρίξουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε.
Tips για τις Νηστίσιμες αφράτες πίτες
Αν θέλουμε μπορούμε να τις γεμίσουμε και με τυρί της αρεσκείας μας. Ανοίγουμε την καθεμία με τον πλάστη, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί, κλείνουμε καλά και ανοίγουμε ξανά και κάνουμε λεπτές πιτούλες.
Μπορούμε να τις φτιάξουμε και με δυνατό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό αλεύρι. Στο τηγάνι φουσκώνουν. Μπορούμε μόλις κρυώσουν λίγο να τις βάλουμε σε σακουλάκι και στο ψυγείο και όταν θέλουμε τις ζεσταίνουμε και είναι μαλακές. Σε φρέσκια μαγιά είναι 20-25 γραμμάρια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσανθη Μιχου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες