Συνταγή για πατατοπιτάκια με σχέδιο λουλούδι για το σχολικό κολατσιό αλλά και για το παιδικό πάρτι για να φάνε και τα πιο δύσκολα παιδιά στο φαγητό
από τη φίλη μας Eleni Kyprizoglou.
- Γάλα φρέσκο 400ml χλιαρό
- ηλιέλαιο 200 ml
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια (1 φακελάκι)
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 - 800 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- βιτάμ 50 γραμμάρια το πολύ
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Αφράτα πατατοπιτάκια που είναι πεντανόστιμα αλλά και πάρα πολύ όμορφα, αφού για τα παιδιά, όσων αφορά το φαγητό, μετράει πρώτα η εικόνα και μετά η γεύση. Μπορεί να φαίνονται περίπλοκα αλλά είναι πανεύκολα και έχουν σίγουρη επιτυχία.
Τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πατατοπιτάκια σε σχήμα λουλούδι:
Εκτέλεση για τη γέμιση στα πατατοπιτάκια σε σχήμα λουλούδι
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη. Μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε κυβάκια και τις πολτοποιούμε μαζί με τον άνηθο, την πάπρικα, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Εκτέλεση για την ζύμη στα πατατοπιτάκια σε σχήμα λουλούδι
Βάζουμε στο πολυμίξερ με το γάντζο το το χλιαρό φρέσκο γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, την ξερή μαγιά, τα ασπράδια, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Στο τέλος ρίχνουμε και το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί και το βιτάμ.
Σκεπάζουμε την ζύμη καλά και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Έπειτα μοιράζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 60 γραμμαρίων. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι και το χαράζουμε στα τέσσερα.
Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε πλευράς 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου από την γέμιση και κλείνουμε όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φυλλαράκια και αραδιάζουμε τα πατατοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Νηστίσιμα πατατοπιτάκια
Χτυπάμε τα κροκάδια με το γάλα και αλείφουμε τα πιτάκια. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 20-25 λεπτά, στις αντιστάσεις. Καλή όρεξη!
Tips για τα πατατοπιτάκια σε σχήμα λουλούδι
Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 25 γραμμάρια νωπή μαγιά.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες