Συνταγή για πικάντικη ρυζοσαλάτα με ταμπάσκο και μαυρομάτικα φασόλια για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Μπορεί να γίνει αλάδωτη.
Υλικά:
- Φασόλια μαυρομάτικα 250 γραμμάρια
- ρυζι 1 κούπα για πιλάφι βρασμένο
- κρεμμυδι 1/2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα
- ελιές 1 κουταλιά της σούπας γεμιστές σε φέτες
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου ψιλοκομμένος
Για τη σώς βινεγκρέτ:
Συνταγή για νηστίσιμη πικάντικη ρυζοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Μία σαλάτα γεμάτη βιταμίνες που συνδυάζει τα όσπρια με τα μυρωδικά, που μπορεί να γίνει και αλάδωτη.
Τη Μεγάλη Εβδομάδα, πολλοί από εμάς αναζητούμε νηστίσιμες συνταγές που να είναι ταυτόχρονα χορταστικές, θρεπτικές και γεμάτες γεύση. Αυτή η πικάντικη ρυζοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια είναι μια εξαιρετική επιλογή που συνδυάζει όσπρια, λαχανικά και αρωματικά μπαχαρικά.
Νηστίσιμη Σαλάτα με Καλαμάρι, Φοινόκιο και Πορτοκάλι
Ένα πιάτο που απογειώνει τη νηστεία. Ιδανική για κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό, σερβίρεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου και είναι τόσο νόστιμη που θα τη ζητούν και μετά το Πάσχα!
Δείτε τη συνταγή για τη πικάντικη ρυζοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια για τη Μεγάλη Εβδομάδα παρακάτω:

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το άσπρο ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο σκόρδο, τη μουστάρδα και το ταμπάσκο. Ανακινούμε πολύ καλά το εξίσου πολύ καλά σφραγισμένο βαζάκι και η βινεγκρέτ είναι έτοιμη.
Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια όπως συνήθως, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε σε μία πιατέλα τα φασόλια, το βρασμένο ρύζι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις γεμιστές ελιές σε φετάκια και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Ρυζοσαλάτα με Τόνο και Λαχανικά
Περιχύνουμε τη σαλάτα με την βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr