Πιροσκί με πατάτα και φέτα για το ταπεράκι του ολοήμερου και όχι μόνο. Είναι τα πιο αφράτα και νόστιμα πιροσκί που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
- ζωμό 500 ml χλιαρός που έβρασαν οι πατάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 25 γραμμάρια
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Δείτε ακόμα Φουσκωτά πιροσκί με πατάτα και άνηθο
Τα πιροσκί τα φτιάχνουμε πολλές φορές με λουκάνικα, πατάτα κι άλλες γεμίσεις. Σήμερα όμως θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμα και χορταστικά πιροσκί με πατάτες και φέτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε πιροσκί με ό,τι γέμιση μας αρέσει, αλλά αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία και σε αυτά τα πιροσκί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιροσκί με πατάτα και φέτα:
Εκτέλεση για τα πιροσκί με πατάτα και φέτα
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά με 1μιση λίτρο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 φύλλο δάφνη. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και στην συνέχεια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τις πατάτες. Προσθέτουμε και την φέτα.
Τις πατάμε με το πιρούνι για 1-2 λεπτά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ τον ζωμό από τις πατάτες που έβρασαν, το ελαιόλαδο και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε για 40-50 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια με μέγεθος ενός καρυδιού και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
Δείτε ακόμα Πιροσκί με σώς γιαουρτιού
Έπειτα τα ανοίγουμε σε φυλλαράκι με μέγεθος σαν πιατάκι του ελληνικού και βάζουμε σε κάθε φύλλο από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Κλείνουμε και βάζουμε την ένωση από κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε μισό αραβοσιτέλαιο και μισό ελαιόλαδο που η ποσότητα συνολικά να φτάνει στο ένα δάχτυλο, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Tips για τα πιροσκί με πατάτα και φέτα
Προσοχή με το αλάτι στη γέμιση γιατί θα βάλουμε και την φέτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Πετρινα Μπαρδανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες