Συνταγή για πίτσα σπέσιαλ με στεφάνι γεμισμένο με τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια και σπιτική ζύμη με μαγιά. Μία εύκολη πίτσα για μεσημεριανό, βραδινό, ακόμη και πρωινό και φυσικά τρώγεται και κρύα!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ξύδι 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- νερό 1 κούπα χλιαρό
Υλικά
- μιξ τυριών 250 γραμμάρια που λιώνουν
- ζαμπόν 5-6 φέτες
- μπεικον 6-7 φέτες
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κόκκινη
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
Για την γέμιση
Πιτσάκια σε θήκες muffin
Η πίτσα είναι η αγαπημένη μας λιχουδιά αν και αποφεύγουμε να την παραγγέλνουμε επειδή όλα έχουν πάει στα ύψη. Μαζί με τις ζυγαριές μας. Σήμερα όμως, είπαμε να κάνουμε μία παράκαμψη στη διατροφή και να φτιάξουμε σπιτική σπέσιαλ πίτσα με στεφάνι, γεμισμένο με τυρί κρέμα. Θα ξετρελαθείτε κι εσείς και αξίζει τον κόπο να κάνετε μία…κλεψιά στη δίαιτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πίτσα γεμιστή με Φιλαδέλφεια:
Εκτέλεση για την πίτσα γεμιστή με Φιλαδέλφεια
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη. Βάζουμε σε μία λεκάνη το χλιαρό νερό, το αλάτι, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, δουλεύοντας τη ζύμη παράλληλα.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία αφράτη ζύμη που να κολλάει λίγο στα χέρια. Δουλεύουμε την ζύμη με λαδωμένα χέρια για να βγει πιο αφράτη και έπειτα την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κέτσαπ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε. Σε μία λαδόκολλα παίρνουμε μία ποσότητα ζυμάρι. Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με πάχος, λίγο πιο λεπτή, από ότι προτιμάμε να τρώμε την πίτσα, γιατί στο ψήσιμο φουσκώνει κι άλλο.
Σπιτική πίτσα με μπέικον και πιπεριές
Στη συνέχεια αλείφουμε γύρω γύρω την πίτσα με τυρί κρέμα. Γυρίζουμε τις άκρες τις πίτσας προς τα μέσα και κλείνουμε το τυρί κρέμα. Στο κέντρο αλείφουμε με την σάλτσα και από πάνω βάζουμε το μιξ τυριών, το ζαμπόν, το μπέικον, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και ψήνουμε, στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Στεφοπουλου Μενια
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες