Πίτσα με κιμά στο πυρέξ- ότι πιο λαχταριστό για σήμερα

Πίτσα με κιμά στο πυρέξ- ότι πιο λαχταριστό για σήμερα

Συνταγή για puffed up pizza casserole - H στα ελληνικά, πίτσα με κιμά στο πυρέξ.

Υλικά:

Εντάξει δεν το λες και ακριβώς πίτσα αυτό το πιάτο. Τουλάχιστον όχι με την έννοια που γνωρίζουμε. Ίσως με μια άλλη, λίγο πιο διευρυμένη. Αγγλιστί λοιπόν το πιάτο αυτό λέγεται puffed up pizza casserole. Στα ελληνικά λοιπών το ονομάσαμε πίτσα με κιμά στο πυρέξ. Με ζύμη σπιτική, γέμιση με κιμά, μπέικον και σάλτσα ντομάτας. Και από πάνω ζουμερά ντοματίνια και άφθονο ρεγκάτο. Πώς θα μπορούσε στα αλήθεια ένα τέτοιο φαγάκι, τρυφερό και μαμαδίστικο, να μην είναι απλά απολαυστικό; Μπορείς να το φτιάξεις και με τον κιμά που περίσσεψε.

Είναι ωστόσο ένα πιάτο υπέροχο. Από εκείνα που με κάθε μπουκιά θέλεις να χοροπηδήσεις από χαρά, που τρως όσο πιο αργά μπορείς ελπίζοντας να διαρκέσει όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο. Είναι το φαγητό που θα φτιάξεις ξανά και ξανά για την οικογένεια σου γιατί ξέρεις ότι θα αρέσει σε όλους, ακόμα και στους πιο επιλεκτικούς. Και σε ένα χαλαρό γεύμα με φίλους θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

Ζύμη σπιτική, γέμιση με κιμά, μπέικον και σάλτσα ντομάτας. Και από πάνω ζουμερά ντοματίνια και άφθονο ρεγκάτο. Πώς θα μπορούσε στα αλήθεια ένα τέτοιο φαγάκι, τρυφερό και μαμαδίστικο, να μην είναι απλά απολαυστικό;

Ναι, οι φωτογραφίες αδικούν τη γεύση του που είναι πραγματικά εξαιρετική. Εάν έχετε από την προηγούμενη ημέρα έτοιμο το μίγμα του κιμά, η διαδικασία απλοποιείται σημαντικά. Και εάν φτιάξετε αρκετή ποσότητα θα σας περισσέψει και για την επόμενη ημέρα και πιστέψτε με το θέλετε αυτό!

Δείτε παρακάτω τη συνταγή

Συνολικός χρόνος

1 ώρα 50 λεπτά

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά να ροδίσει σε πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα για να τον ξεσβολιάζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5’, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 30-40’, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.

Περίσσεψε κιμάς ; Φτιάξτε Κιμαδοπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις έχουμε μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη. Έχουμε υπόψη μας ότι θα είναι αρκετά ρευστή. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα του κιμά. Σκορπίζουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το ρεγκάτο. Ψήνουμε την πίτσα για 40’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τη βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10’ προτού σερβίρουμε.