Συνταγή για γεμιστές μελιτζάνες με κιμά και σπιτικό πουρέ πατάτας. Το απόλυτο φαγητό του Καλοκαιριού.
Υλικά:
Για τον κιμά:
Για τον πουρέ:
- πατατες 1/2 κιλό
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- κεφαλοτύρι 1 χούφτα τριμμένο
Για το πασπάλισμα:
- κεφαλοτύρι Κατά βούληση τριμμένο
Το σημερινό μας φαγητό θυμίζει λίγο παπουτσάκια, θυμίζει και λίγο μουσακά! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει να το δοκιμάσουμε. Μελιτζάνες γεμισμένες με κιμά και σπιτικό πουρέ πατάτας για το μεσημεριανό μας το Καλοκαίρι αλλά και για τα οικογενειακό τραπέζι της οικογένειας. Είναι ένα νόστιμο φαγητό, χορταστικό και με πλούσια γεύση που μπορείτε να το φτιάξετε και με αγοραστό πουρέ αν σας είναι πιο εύκολο ή και με κιμά που περίσσεψε!
Ο συνδυασμός μελιτζάνα, κιμάς, πατάτες είναι πάντα πετυχημένος. Αυτό σκέφτηκε και η αγαπημένη μας Μένια Στεφοπούλου και ετοίμασε για εμάς μία συνταγή με μεράκι για το Καλοκαίρι. Γεμιστές μελιτζάνες με σπιτικό πουρέ πατάτας και πικάντικο κιμά. Είναι υπέροχο φαγητό και μπορείτε να το φτιάξετε και με τον κιμά που περίσσεψε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις γεμιστές μελιτζάνες με κιμά και πουρέ πατάτας:

Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε και κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για περίπου 30 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
Εκτέλεση για τον κιμά
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι,. το σκόρδο και το ξύδι. Στο τέλος βάζουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο και μαϊντανό. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και το νερό και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Παπουτσάκια με μερακλίδικη καπνιστή μπεσαμέλ

Εκτέλεση για τον κιμά
Παίρνουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά και μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. Λιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και βάζουμε τον πουρέ σε μία σακούλα κορνέ.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες. Από πάνω βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας στη κάθε μελιτζάνα από τον κιμά. Στο τέλος με το κορνέ μοιράζουμε τον πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35-40 λεπτά.

Ελάτε και στην κλειστή μας ομάδα Μπουκιά και Μένια για να βρείτε όλες τις συνταγές της Μένιας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr