Συνταγή για ρεβυθάδα Σίφνου. Παραδοσιακή χυλωμένη σούπα με ρεβύθια από τη Σίφνο με χυμό λεμονιού και μπόλικα μπαχαρικά για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας. Μία συνταγή της φίλης μας Fotini Bahatouri
Πηχτά Ρεβίθια με λαχανικά για το ολοήμερο
Η ρεβυθάδα Σίφνου είναι από τα πιο θρυλικά πιάτα του νησιού. Αν την έχετε επισκεφθεί σίγουρα θα την έχετε δοκιμάσει. Ακόμη κι αν δεν σας έχει βγάλει ο δρόμος κατά ‘κει όμως, εμείς σας έχουμε την αυθεντική, παραδοσιακή συνταγή από την Σίφνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη ρεβυθάδα Σίφνου:
Εκτέλεση για τη ρεβυθάδα Σίφνου
Αρχικά βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε αλατισμένο νερό να μουλιάσουν. Το επόμενο πρωί τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα φιλαριστά, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό νερό. Θέλουμε το ζεστό νερό να φτάνει 2-3 δάχτυλα περίπου πάνω από τα ρεβύθια. Προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το φύλλο δάφνης και σιγοβράζουμε για περίπου 70 λεπτά.
Ρεβίθια με σελινόριζα και πράσο
Αφού βράσουν τα ρεβύθια βάζουμε το ελαιόλαδο στο μούλτι. Προσθέτουμε τα ρεβύθια από την κατσαρόλα και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τον χυλό στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα ρεβύθια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα