Σουβλάκια θαλασσινών με σάλτσα μουστάρδας

Συνταγή για νόστιμα σουβλάκια θαλασσινών με σάλτσα μουστάρδας! Το σουβλάκι θαλασσινών είναι η εναλλακτική νηστίσιμη πρόταση για σουβλάκι. Μπορείτε να φτιάξετε τα σουβλάκια θαλασσινών με μια νηστίσιμη μαγιονέζα  ή ακόμη και τη σάλτσα μουστάρδας που σας δείχνουμε παρακάτω , πατατούλες και λαχανικά, και να φτιάξετε το τέλειο νηστίσιμο πιτόγυρο.

Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε δυο υπέροχες συνταγές της Σαρακοστής με χταπόδι και σουπιές. Και τα δύο αγαπημένα μας θαλασσινά συνοδεύονται με την ίδια υπέροχη σάλτσα μουστάρδας που φτιάχνεται σε μηδέν χρόνο με πολύ οικονομικά υλικά.

Η συγκεκριμένη σάλτσα μουστάρδας, κάνει και για τα κρεατικά μας, οπότε μπορούμε να την κρατήσουμε και μετά την Σαρακοστή. Οι δύο συνταγές που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας είναι τα σουβλάκια χταποδιού τα οποία τα περιχύνουμε με σάλτσα μουστάρδας και σουπιά ψητή, την οποία την περιχύνουμε με την ίδια σάλτσα μουστάρδας.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμο κριθαρότο με χταπόδι και λαχανικά

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα από τα δύο πιάτα ή και τα δύο πιάτα αν μας αρέσουν πολύ τα θαλασσινά. Δείτε τις συνταγές παρακάτω: 

Εκτέλεση για την σάλτσα για τα σουβλάκια θαλασσινών με σάλτσα μουστάρδας

Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας χτυπώντας το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το μέλι. Τα χτυπάμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.

Εκτέλεση για τα σουβλάκια χταποδιού

Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι από το δόντι και την σακούλα του. Στην συνέχεια το βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξύδι, τα μπαχάρια, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και τον χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας για περίπου μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να τσιμπιέται το χταπόδι.

Αφού γίνει το χταπόδι μας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Χωρίζουμε έπειτα τα πλοκάμια του και τα κόβουμε σε κομμάτια που θα έχουν πάχος, ένα δάχτυλο. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους με περίπου ίδιο μέγεθος με τα πλοκάμια του χταποδιού.

Δείτε ακόμη Συνταγή για χταπόδι στιφάδο

Κόβουμε επίσης το κρεμμύδι στο ίδιο μέγεθος. Όμως στο κρεμμύδι βγάζουμε ένα ένα και τα στρώματά του. Στην συνέχεια περνάμε σε ξυλάκι για σουβλάκι εναλλάξ τα κομμάτια του χταποδιού, του κρεμμυδιού και των πιπεριών.

Ψήνουμε λοιπόν τα σουβλάκια μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αφού πρώτα τα έχουμε περάσει με την σάλτσα που φτιάξαμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή με τα κλαριά της ξερής ρίγανης. Ψήνουμε τα σουβλάκια μας το πολύ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μουστάρδας. Απολαμβάνουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και σουπιές ενδιάμεσα σε κομμάτια ακόμη και καλαμαράκια.

 

Εκτέλεση για τις σουπιές

Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές μας. Στην συνέχεια τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε αλάτι και τις χαράζουμε ελαφρώς στο δέρμα. Τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Δεν τις παραψήνουμε για να μην γίνουν σκληρές.

Περιχύνουμε τις σουπιές μας με την σάλτσα που φτιάξαμε και για τα χταπόδια και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη. Σερβίρουμε με ψητές πιπεριές.

Σουβλάκια_ θαλασσινών_ με σάλτσα _μουστάρδας_ Σουβλάκια_ θαλασσινών_ με σάλτσα _μουστάρδας_ Συνταγή_ Σουβλάκια_ θαλασσινών_ με σάλτσα _μουστάρδας_

Οι συνταγές είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close