Συνταγή για σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας νισεστέ και φέτα . Η Εύκολη πίτα για γιορτή, για τραπέζι ή ακόμη και για το ταπεράκι του σχολείου και της δουλειάς.
Υλικά:
- φυλλο κρουστας 1/2 κιλό
- αυγα 5
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 φλιτζάνια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- νισεστέ 1/2 φλιτζάνι
Για τη γέμιση:
Μία πρωτότυπη συνταγή για σπανακόπιτα θα δοκιμάσουμε σήμερα και σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σου. Σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας κι ένα γιαουρτένιο μείγμα με νισεστέ που προσθέτει επιπλέον γεύση στη πίτα μας. Είναι μία εύκολη πίτα με μαμαδίστικα υλικά και σίγουρα τα παιδιά θα την ζητούν συνέχεια για το σχολείο.
Αν ψάχνεις μία διαφορετική συνταγή για σπανακόπιτα με φέτα, τότε σίγουρα θα λατρέψεις αυτή που θα σου δείξουμε σήμερα! Μία σπανακόπιτα νόστιμη με νισεστέ και φύλλο κρούστας για το σχολικό κολατσιό αλλά και για οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Μπορείς να την παίρνεις και μαζί σου σαν κολατσιό στη δουλειά, αφού νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας και νισεστέ:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα αυγά, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και το νισεστέ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας σε ένα βουτυρωμένο ταψί σαν ακορντεόν. Ανακατεύουμε και τρίβουμε το σπανάκι με το αλάτι και το στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα με το σπανάκι τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο άνηθο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Μοιράζουμε το μείγμα με το σπανάκι πάνω στα φύλλα κρούστας και από πάνω πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα. Στη συνέχεια στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη γέμιση το μείγμα με το νισεστέ και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για σπανακόπιτα που θα λατρέψεις:
- Σπανακοπιτάκια με τορτίγια ολικής άλεσης – Η εύκολη συνταγή για κολατσιό
- Σπανακόπιτα για το ταπεράκι του σχολείου με το πιο τραγανό σπιτικό φύλλο
- Εύκολη σπανακόπιτα για το σχολείο
Η συνταγή είναι της φίλης μας Kalli Greatheart
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr