Συνταγή για σπέσιαλ πίτσα με σπιτική ζύμη και πλούσια γέμιση από τυριά, αλλαντικά και μανιτάρια, με γεμιστό στεφάνι από τυρί κρέμα που απογειώνει τη γεύση.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
- νερό 2-3 κούπες χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τη γέμιση:
- ζαμπόν 6-7 φέτες
- μπεικον 6-7 φέτες
- πιπεριά 2-3
- μανιταρια 1 συσκευασία σε κονσέρβα
- μιξ τυριών 300 γραμμάρια που λιώνει
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια περίπου
Συνταγή για πίτσα που τρώγεται και ζεστή και κρύα, με γεμιστό στεφάνι από τυρί κρέμα και την πιο πλούσια γέμιση από τυριά που λιώνουν, αλλαντικά και μανιτάρια. Μία χορταστική πίτσα που μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα τα γούστα σας για όλες τις ώρες της ημέρας.
Η πίτσα τρώγεται ευχάριστα και ζεστή και κρύα, ανάλογα το γούστο του καθενός. Γι’ αυτό και είναι ένα φαγητό που μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν κυρίως γεύμα και σαν κολατσιό. Είτε θέλετε να ικανοποιήσετε τα παιδιά, είτε να γουρουνιάσετε με ταινία και καλή παρέα, αυτή η σπιτική πίτσα με αφράτο ζυμάρι και πλούσια γέμιση είναι το κάτι άλλο.
Φυσικά και μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε υλικά ανάλογα τα γούστα. Αν για παράδειγμα έχετε παιδιά προτιμήστε σπιτικά αλλαντικά όπως είναι το σπιτικό παριζάκι κοτόπουλο.
Αφράτα πιτσάκια σε σχήμα Φατσούλα για το παιδικό πάρτι
Όμως το τυρί κρέμα στο στεφάνι θα πρέπει να μπει αφού ακόμη κι αν είστε από αυτούς που τρώτε μόνο τη γέμιση και αφήνετε τις γωνίες, αυτές δε θα μπορέσετε να μην τις φάτε. Δε θα πάει χαμένο ούτε ψίχουλο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σπέσιαλ πίτσα με πλούσια γέμιση και τυρί κρέμα στο στεφάνι:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύουμε. Ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σταδιακά και ζυμώνουμε παράλληλα.

Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία πολύ μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Έπειτα την μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας μας και την ανοίγουμε με λίγο ελαιόλαδο στα δάχτυλα για να την απλώσουμε.
Περιμετρικά βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα και γυρίζουμε το ζυμάρι προς τα μέσα για να κλείσουμε το τυρί κρέμα. Στο κέντρο απλώνουμε το μιξ τυριών, το ζαμπόν και το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες.
Το εύκολο βραδινό που θα σε χορτάσει: Πίτσα στο τηγάνι
Στο τέλος βάζουμε και τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας ή και φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr