Συνταγή για εύκολη και γρήγορη πίτσα με απλά υλικά και σπιτικό ζυμάρι για το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο. Είναι πιο ελαφριά από τη σπέσιαλ αφού παραπέμπει λίγο στη πίτσα Μαργαρίτα.
Υλικά:
- νερό 1 μικρό νεροπότηρο χλιαρό
- ξερή μαγιά ½ φακελάκι
- ζαχαρη ½ κοφτή κουταλιά της σούπας
- αλατι ½ κουταλιά της σούπας
- πιπέρι 1 πρέζα
- ρίγανη Λίγη
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 350 γραμμάρια
- αλεύρι σκληρό περίπου 100 γραμμάρια κίτρινο
Για τη γέμιση:
- γραβιέρα 200 γραμμάρια
- σάλτσα ντομάτας Λίγη
- μοτσαρελα 250 γραμμάρια
- γκούντα 250 γραμμάρια
- ντοματα 1-2 σε φέτες
Αν θέλεις ένα γρήγορο και νόστιμο βραδινό για όλη την οικογένεια αλλά κι ένα λαχταριστό κολατσιό που θα το δώσεις στο σχολείο χωρίς γκρίνιες, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη πίτσα. Δεν έχει αλλαντικά, οπότε είναι τέλεια επιλογή για χορτοφάγους ή για ανθρώπους που αποφεύγουν γενικά τα αλλαντικά για ευνόητους λόγους.
Τα αλλαντικά μπορεί να είναι νόστιμα αλλά είναι και ανθυγιεινά. Ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά είναι λογικό να αποφεύγουμε τέτοιου είδους τροφές. Γι’ αυτό κι αυτή τη φορά θα σου δείξουμε μία εύκολη και γρήγορη πίτσα χωρίς αλλαντικά που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Αναλυτικά η εκτέλεση για τη πίτσα χωρίς αλλαντικά παρακάτω:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Δείτε ακόμα Λαχταριστά Πιτάκια με γέμιση πίτσας

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί του φούρνου και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Πριν βάλουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε πάνω στη ζύμη τα 200 γραμμάρια γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 15 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί το τυρί πάνω της. Στη συνέχεια απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα υλικά της επιλογής μας. Ψήνουμε την πίτσα μέχρι να ροδίσει καλά. Με αυτόν τον τρόπο η ζύμη παραμένει τραγανή, γιατί δεν απορροφά τη σάλτσα. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Kapodistria
Συχνές ερωτήσεις (FAQ)
Μπορώ να τη κάνω Μαργαρίτα;
Για πίτσα μαργαρίτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοτσαρέλα, γκούντα και φρέσκια ντομάτα.
Άλλες συνταγές για πίτσα που θα λατρέψεις:
- Τραγανή πίτα με γέμιση πίτσα για το σχολείο στο πυρέξ
- Πιτσάκια με φουσκωτή ζύμη για σχολικό κολατσιό
- Λαχταριστά Πιτάκια με γέμιση πίτσας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr