Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο που μπορούμε να τους δώσουμε στα παιδιά για το ταπεράκι στο ολοήμερο. Επειδή στο ολοήμερο και γενικά στο σχολείο, αποφεύγουμε να δίνουμε στα παιδιά φαγητά με πολλές σάλτσες και λάδια, αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες με φέτα είναι μία τέλεια επιλογή για το ολοήμερο.
- κολοκυθάκια 4
- κρεμμυδι 1-2 φρέσκα
- άνηθος 2 κουταλιές της σούπας
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαιντανος 2 κουταλιές της σούπας
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- φέτα 300 γραμμάρια
- αλατι Ελάχιστο
- φρυγανιά 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας περίπου
- αυγα 2 μεγάλα
Υλικά
Τα κολοκυθάκια είναι σκέτο γλύκισμα ακόμη και τώρα, οπότε σίγουρα μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε στις συνταγές μας. Πέρα από κολοκυθάκια τηγανιτά ή κολοκυθόπιτα, μπορούμε να φτιάξουμε και αφράτους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα.
Δείτε ακόμα Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Μία συνταγή που την προτιμούμε πολύ συχνά για το ολοήμερο του παιδιού. Για να δοκιμάσουν τα παιδιά κολοκυθάκια πιο εύκολα και επειδή είναι ένα φαγητό χωρίς πολλές σάλτσες και λάδια. Μην ανοίξει κάνα ταπεράκι στη τσάντα και έχουμε άλλα. Αφράτοι, χορταστικοί και πεντανόστιμοι, τα παιδιά θα σας ζητάνε κολοκυθοκεφτέδες συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο:
Εκτέλεση για τους Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Αρχικά πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά τους και τα αφήνουμε εκεί για 30 λεπτά. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον δυόσμο, την ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Επίσης ρίχνουμε το πιπέρι, την θρυμματισμένη φέτα, ελάχιστο αλάτι (γιατί έχουμε βάλει και την φέτα), την τριμμένη φρυγανιά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Παίρνουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
Δείτε ακόμα Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο
Βάζουμε και τα κολοκυθάκια στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε λίγο λίγο το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, την οποία την έχουμε λαδώσει. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Αντωνίου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος