Συνταγή για Τούρτα Μεντόκ-Medovic: Η τούρτα Μεντόκ ή αλλιώς Medovic είναι μία πασίγνωστη ρώσικη τούρτα με μέλι και καραμελωμένο ζαχαρούχο. Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει την συνταγή!
- αυγα 3
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- μελι 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 200 γραμμάρια
Για την γέμιση
Πλησιάζουν τα γενέθλιά σας ή τα γενέθλια κάποιου αγαπημένου σας προσώπου και θέλετε να βάλετε όλη την αγάπη και το μεράκι σας φτιάχνοντας μία σπιτική τούρτα; Καιρός να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσουμε και μία ρωσική γεύση.
Η τούρτα Μεντόκ ή Medovic στα ρώσικα, είναι μία τούρτα που συνδυάζει την γεύση του μελιού και του καραμελωμένου ζαχαρούχου και στην Ρωσία την φτιάχνουν συχνά και είναι από τις αγαπημένες τους. Αντί για παντεσπάνι έχουν σπιτικό μελωμένο φύλλο κι εμείς θα σας δείξουμε την καλύτερη συνταγή από την Τζένη Τσανακτσίδου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα Μεντόκ-Medovic:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για τα φύλλα του Μεντόκ
Αρχικά βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά στο σκεύος και τα ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και το μέλι και βάζουμε το σκεύος μας πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνέχεια.
Δείτε ακόμα Το εύκολο γλυκό που θα σε ενθουσιάσει : Τούρτα κατσαρόλας
Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Τελειώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και μεταφέρουμε την ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο. Την ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε φυλλαράκι στρογγυλό ή τετράγωνο. Τα βάζουμε ανά 2 στο ταψί, τα τρυπάμε με πιρούνι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 7 λεπτά.
Εκτέλεση για την γέμιση του Μεντόκ
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ρίχνουμε σιγά σιγά το καραμελωμένο ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε μία στρώση από την γέμιση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και τελειώνουμε με την γέμιση.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα