Συνταγή για αφράτα τυρομπαστουνάκια που λιώνουν στο στόμα για κολατσιό στο σχολείο, είτε για το πρωί είτε για το ταπεράκι του ολοήμερου και ξετρελάναμε τα παιδιά μας!
- ξερή μαγιά 1
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 400 ml
- ηλιέλαιο 45 ml
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γραμμάρια
- νερό 5 κουταλιές της σούπας
Για τον χυλό
Δείτε ακόμα Τυρόψωμο στο ταψί τούμπανο
Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες όσων αφορά το σχολικό κολατσιό η σημερινή μας συνταγή θα σας λύσει τα χέρια και θα σας δώσει έμπνευση. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε αφράτα τυρομπαστουνάκια για κολατσιό στο σχολείο για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας και να χορτάσουμε τα παιδιά μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυρομπαστουνάκια:
Εκτέλεση για τα τυρομπαστουνάκια
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας διαλύοντας την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό φρέσκο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ηλιέλαιο και τα ασπράδια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μέχρι να γίνει η ζύμη μας, η οποία θέλουμε να είναι ελαστική και εύπλαστη. Βάζουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Μετά τα 45 λεπτά δουλεύουμε και πάλι με τα χέρια μας ελαφρώς τη ζύμη και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο με άνοιγμα 17-18 εκατοστών και τοποθετούμε στη μία πλευρά του φύλλου τριμμένη φέτα.
Δείτε ακόμα Τυρόψωμο μαργαρίτα
Τυλίγουμε σε ρολά και τα κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε τα τυρομπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα με την κλειστή πλευρά από κάτω και τα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους.
Στην συνέχεια διαλύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις για τον χυλό στο νερό και κάνουμε λεπτές γραμμές με το χυλό πάνω στα τυρομπαστουνάκια, για να βγει το σχέδιο της φωτογραφίας. Στο τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα τυρομπαστουνάκια
Αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε τριμμένο κασέρι ή κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Μπορούμε και να ανακατέψουμε την φέτα με το κίτρινο τυρί στη γέμιση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις