Τυροπιτάκια-με μέλι-

Τυροπιτάκια με μέλι από την Γκόλφω. Νοστιμότατα τυροπιτάκια με μέλι για το σχολείο, τον μπουφέ ή σαν συνοδευτικό.

    Για την γέμιση

  • φέτα Περίπου 1 κιλό

    Για το γαρνίρισμα

  • μελι Κατά βούληση

Σήμερα θα δοκιμάσουμε πεντανόστιμα τυροπιτάκια με μέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή για το φύλλο είναι της αγαπημένης μας Γκόλφως ενώ αυτό το φύλλο μπορείτε να το προτιμήσετε για οποιαδήποτε πίτα ή πιτάκι! Είναι μία πανεύκολη και πεντανόστιμη ζύμη για πίτες κάθε λογής.

Θα γεμίσουμε αυτά τα πιτάκια με πεντανόστιμη φέτα της αρεσκείας μας αλλά το καλύτερο δεν σας το είπαμε ακόμα. Θα γαρνίρουμε αυτά τα πιτάκια με μέλι. Είναι μία συνταγή που μας παραπέμπει σε γεύσεις της Κρήτης αφού η φέτα με το μέλι είναι παραδοσιακή τους λιχουδιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με μέλι:

Εκτέλεση για την ζύμη

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το νερό. Όσο ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αφού ξεκινήσει να σχηματίζεται το ζυμάρι ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια.

Δείτε ακόμα Εύκολα τυροπιτάκια με λαχανικά

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τα χέρια μας και μεταφέρουμε την ζύμη εκεί. Ξεκινάμε και ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη να μην είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την ξαναβάζουμε στην λεκάνη. Την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την βάζουμε στην άκρη για μισή ώρα.

Τυροπιτάκια με μέλι από την Γκόλγφω

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με μέλι

Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο σε φυλλαράκια. Γεμίζουμε το κάθε πιτάκι με θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας και κλείνουμε το πιτάκι σαν φάκελο. Μπορούμε να πιέσουμε τις άκρες στα πιτάκια με ένα πιρούνι για να φυλακίσουμε την γέμιση.

Μεταφέρουμε τα πιτάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν. Αφού ροδίσουν και γίνουν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με το μέλι.

Tips για τα τυροπιτάκια με μέλι από την Γκόλγφω

Μπορούμε αντί για ξύδι να βάλουμε ρακή. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό ανάλογα το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε. Η ποσότητα της φέτας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πόσα τυροπιτάκια μας βγουν. Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για την ζύμη παρακάτω:

Τυροπιτάκια-με μέλι-

Η συνταγή για τα τυροπιτάκια με μέλι είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close