Συνταγή για θρεπτικό πλιγούρι με μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές για ένα vegan και νηστίσιμο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
Συνταγή για vegan πλιγούρι με λαχανικά για ένα νόστιμο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια. Νηστίσιμο και θρεπτικό πλιγούρι με μελιτζάνες, πιπεριές και κολοκυθάκια για να φάνε τα παιδιά πιο εύκολα τα λαχανικά ή για να ακολουθήσουμε μία vegan ή νηστίσιμη διατροφή. Τέλειο πιάτο και για αποτοξίνωση από τα ζωικά προϊόντα.
Κυπριακό πιλάφι με πλιγούρι
Αν θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση από τα ζωικά προϊόντα ή αποφασίσατε να ακολουθήσετε vegan διατροφή και δεν ξέρετε τί συνταγές να ακολουθήσετε σας έχουμε την λύση. Καλομαγειρεμένο πλιγούρι με λαχανικά για όλη την οικογένεια. Είναι κατάλληλο και για περιόδους νηστείας και μοσχοβολάει Καλοκαίρι! Τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το vegan πλιγούρι με λαχανικά:

Νόστιμο Πλιγούρι Νηστίσιμο με Λαχανικά | Εύκολη Vegan Bulgur Συνταγή Υπάρχει αναλυτική συνταγή βίντεο κάτω👇στα Σχόλια😍
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτουμε τη πράσινη και τη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες, προσθέτουμε και αλάτι γιατί βοηθάει στο σοτάρισμα ώστε να μαραθούν πιο γρήγορα τα λαχανικά μας.
Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Πλένουμε το πλιγούρι και αφού τελειώσουμε με το σοτάρισμα το προσθέτουμε στα λαχανικά μας.
Ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό για να μη μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε την ντομάτα στον τρίφτη, το νερό βρύσης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, μισό κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το πλιγούρι για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να φουσκώσει το πλιγούρι.
Σαλάτα με πλιγούρι και dressing λεμονιού
Μετά από 15 λεπτά βλέπουμε αν έχουν απορροφηθεί τα υγρά και θα σχηματιστούν μικρές τρυπούλες στο επάνω μέρος στο πλιγούρι. Αυτό δείχνει ότι το πλιγούρι μας είναι έτοιμο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά και μετά σερβίρουμε.

Δείτε τη συνταγή στο παρακάτω video
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr