Υλικά:

Για την πορτοκαλόπιτα :

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι και δεμένο σιρόπι για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να τρατάρετε τους φίλους σας!

Η μυρωδιά και η γεύση των πορτοκαλιών είναι απλά υπέροχη γι’ αυτό και εκτός από φρέσκα, απολαμβάνουμε τα πορτοκάλια και σε πολλές συνταγές μας. Γλυκιές ή αλμυρές. Μία ξακουστή και πάντα ανάρπαστη συνταγή για τους φίλους των πορτοκαλιών είναι η πορτοκαλόπιτα.

Η δική μας πορτοκαλόπιτα θα φτιαχτεί με σιμιγδάλι και δεμένο σιρόπι. Όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν να λένε για το πόσο αφράτη, γλυκιά και ζουμερή είναι. Η πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι μπορεί να φτιαχτεί τόσο τον Χειμώνα όσο και το Καλοκαίρι, ενώ τώρα, μπορείτε να την συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Ζουμερή πορτοκαλόπιτα

πορτοκαλόπιτα-με-σιμιγδάλι-συνταγή-

Recipe ingredients

Syrup

900g of sugar 200g of orange juice 700g of water 1 tbsp glucose or juice of half a lemon Zest orange peels

Orange pie

6 eggs 200g of sugar 14g baking powder (2tsp) 1 pinch of salt Zest from 2-3 oranges 250g margarine or butter 250g fine semolina 100g of orange juice 200g of flour

Pyrex 20X30 Bake in an already hot oven 170 resistances for 45-50 minutes We syrup hot sweet lukewarm syrup

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα εκτός εστίας προσθέτουμε την ζάχαρη, τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το ζεστό νερό και την γλυκόζη. Ανακατεύουμε λίγο για να διαλυθεί η γλυκόζη και προσθέτουμε τις φλούδες από το ακέρωτο πορτοκάλι.

πορτοκαλόπιτα-με-σιμιγδάλι-συνταγή-

Τοποθετούμε το σκεύος στην φωτιά και βράζουμε για 6 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Στη συνέχεια απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και την ζάχαρη. Τα χτυπάμε για 3-5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιών και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα μας στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί το βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς Κελσίου. Προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

πορτοκαλόπιτα-με-σιμιγδάλι-συνταγή-

Βάζουμε και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Καθώς χτυπάμε το μείγμα προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χτυπάμε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Δείτε ακόμα Αφράτη πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ 20×30 εκατοστών. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ λίγο το μείγμα και το μεταφέρουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Στρώνουμε καλά το μείγμα στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά. Σιροπιάζουμε την καυτή πορτοκαλόπιτα με το χλιαρό σιρόπι.

πορτοκαλόπιτα-με-σιμιγδάλι-συνταγή-

Tips

Αντί για γλυκόζη μπορούμε να βάλουμε φρέσκο χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι. Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Το νερό για το σιρόπι είναι προαιρετικά ζεστό. Μπορούμε να το βάλουμε σε όποια θερμοκρασία προτιμάμε.

πορτοκαλόπιτα-με-σιμιγδάλι-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr