Η-Γη-της-Ελιάς-Μαργαρίτα-Αθηνά

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι αποκαλυπτικές καθώς θα δούμε την συγκινητική κατάθεση της Μαργαρίτας υπέρ της Αθηνάς 

Κανονίστε πουλάκια μου να δούμε την Αθηνά μας πίσω απο τα κάγκελα γιατί μαύρο φίδι…

Η Μαργαρίτα έδωσε την δική της κατάθεση για την υπεράσπιση της Αθηνάς καθώς η ίδια ήταν αποφασισμένη για όσα θα πει και να υποστεί τις συνέπειες.

«Ζητώ συγνώμη κυρία Πρόεδρε, αλλά ούτε στους πιο τρομακτικούς μου εφιάλτες δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα βρισκόμουν σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα. Σ’ αυτήν την θέση.

Πρέπει να καταθέσω για την υπεράσπιση της πρώτης μου ξαδέλφης της Αθηνάς η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε άνθρωπο. Και να πω τι; Ότι είναι καλός άνθρωπος, ότι ποτέ δεν θα σκότωνε;

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Το πρόσωπο απο το παρελθόν που θα ταράξει την Χάιδω

Η-Γη-της-Ελιάς-Μαργαρίτα

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Κωνσταντίνος θα έρθει κοντά με την Αλκμήνη

Αυτά ξέρω ότι σας τα είπαν άλλοι μάρτυρες κατά κόρον! Και είναι όλα σωστά. Τέτοιος και ακόμα καλύτερος άνθρωπος είναι η Αθηνά. Εγώ, λοιπόν, θα σας πω κάποια πράγματα που ξέρω από πρώτο χέρι. Και πρώτα από όλα, για την περιβόητη, πλέον, σχέση της Αθηνάς με τον δολοφονημένο Δημήτρη Καπράλο.

Ναι, υπήρξαν ένα διάστημα εραστές. Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, για τις οποίες πιστεύω ότι θα σας μιλήσει η ίδια, αναγκάστηκε να τον παρουσιάσει σαν γιο της. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα κριθεί από την κοινωνία.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος αφήνει την τελευταία του πνοή και η Αθηνά λυγίζει

Η Γη της Ελιάς-Μαργαρίτα-

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Κατερινά οργανώνει την απαγωγή του μωρού της Βασιλικής και του Φίλιππου

Η ίδια έχει κρίνει ήδη πάρα πολύ αυστηρά τον εαυτό της και το θεωρεί το πιο μεγάλο σφάλμα της ζωής της. Πήγε να το διορθώσει όταν ίσως δεν χρειαζόταν καν, αλλά τότε έμπλεξε με τον σάπιο χαρακτήρα του δολοφονημένου..

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, τον απομάκρυνε από κοντά της. Τον έδιωξε από το σπίτι της, λίγες μέρες μετά την κηδεία του συχωρεμένου του Ιπποκράτη Βρεττάκου ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει το ψέμα της εκ του ασφαλούς πλέον.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Β κύκλος: 18, 19

Η Γη της Ελιάς-Μαργαρίτα-

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Ιουλία θα μείνει έγκυος απο τον Στάθη

Τότε αποκαλύφθηκε ο χαρακτήρας του Καπράλου. Άρχισαν οι εκβιασμοί. Η Αθηνά δεν μπήκε στον πειρασμό να ενδώσει. Μπορούσε να βρει πολλούς τρόπους ν’ αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς, αν θέλετε λεφτά είχε, όμως ο χαρακτήρας της δεν της το επέτρεπε. Και ήρθαν τα τελεσίγραφα.

Η Αθηνά και πάλι δεν ενέδωσε. Ήταν αποφασισμένη να υποστεί τις συνέπειες της αποκάλυψης με την οποία την απειλούσε ο Καπράλος. Μου το είχε πει η ίδια «δεν με νοιάζει, Μαργαρίτα, ας βγει και ας τα πει όλα. Θα πουν, θα πουν, θα ξεχαστεί. Όμως δεν θα του κάνω την χάρη».

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης βάζει μπροστά ένα καινούργιο σχέδιο

Η Γη της Ελιάς: Καρέ καρέ οι καταθέσεις κατά της Αθηνάς

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ανατροπή με την μικρή Αγγελική και τον πατέρα της

Αυτή ήταν η αντιμετώπιση της κι όχι να αρπάξει ένα όπλο και να πάει να τον σκοτώσει. Αυτό δεν θα το έκανε ποτέ. Η μοίρα το θέλησε να βρεθεί στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή και τώρα είμαστε εδώ.»

Σε αυτό το σημείο ο Εισαγγελέας θα την ρωτήσει:«Κυρία μάρτυς, αφού δεν την ένοιαζε και είχε αποφασίσει ν’ αφήσει το θύμα να κάνει την αποκάλυψη, γιατί σηκώθηκε μέσα στην νύχτα και πήγε σπίτι του;»

Η Μαργαρίτα θα απαντήσει κατευθείαν πως η ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων είναι απρόβλεπτη και θα συμπληρώσει:«Με τις καθημερινές οχλήσεις την έφτασε στα όρια της.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Καρέ καρέ οι καταθέσεις κατά της Αθηνάς

Η Γη της Ελιάς-Μαργαρίτα-

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Θανάσης παίρνει τα λεφτά του Δημοσθένη

Από την περιγραφή της Αναστασίας, της οικιακής βοηθού της, για το τελευταίο τηλεφώνημα με τον Καπράλο, ξέρουμε ότι έφτασε στο «αμήν». Κι αποφάσισε να πάει να «καθαρίσει», όπως λέμε, με τον τρόπο της Αθηνάς. Ντόμπρα και σταράτα. Πρόσωπο με πρόσωπο. Με τον λόγο της και όχι με όπλα….»

Το δικαστήριο μετά από διάσκεψη αποφάσισε να ακούσει τον μάρτυρα της εισαγγελίας. Ο μάρτυρας είναι ο Αθανάσιος Πετρούτσος και έχει κατάστημα όπλων στην Καλαμάτα. Όλα όσα θα πει πραγματικά καίνε την Αθηνά…

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Αθηνά θα πάρει το αίμα της πίσω μέσα στις φυλακές

Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης αναλαμβάνει την προστασία της Αθηνάς μέσα στη φυλακή

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη δίνει στεγνά την Ευτυχία

«Διαθέτω στην Καλαμάτα κατάστημα πώλησης όπλων. Κάποια μέρα τον περασμένο Ιούνιο ήρθε στο μαγαζί μου κάποια κυρία και μου ζήτησε να αγοράσει ένα πιστόλι. Να μην τα πολυλογώ, δεν είχε νόμιμη άδεια και μου πρότεινε ένα σημαντικό ποσό για να της βρω ένα όπλο έστω παράνομο.»

«Της είπα ότι αυτά δεν γίνονται και την έδιωξα. Εχθές είδα τα νέα για την δίκη και αναγνώρισα στο πρόσωπο της κατηγορουμένης εκείνη την γυναίκα και θεώρησα υποχρέωση μου να πάω στον Εισαγγελέα και να το αναφέρω.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Εύα πιάνει στα πράσα τον Στάθη με την Ράινα

Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης αναλαμβάνει την προστασία της Αθηνάς μέσα στη φυλακή

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Έτσι απαγάγουν το μωρό της Βασιλικής και του Φίλιππου

Ήταν πρόθυμη να δώσει μέχρι πέντε χιλιάδες και έδινε και χίλια ευρώ σ’ εμένα…Την πρόσεξα καλά και μου αποτυπώθηκε το πρόσωπο της γιατί έμεινε αρκετή ώρα και γιατί ήταν πολύ όμορφη, αν και ταραγμένη.»

Η Αθηνά μάταια φωνάζει μέσα στο δικαστήριο ότι λέει ψέματα ο μάρτυρας και ότι πρώτη φορά τον έχει δει στη ζωή της.
Αργότερα θα δούμε την Ηρώ με τον δικηγόρο της Γιάννη Μποτέα να συναντιούντε μακριά από το δικαστήριο και να δίνουν ένα φάκελο με χρήματα στον ψευδομάρτυρα…

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

Close