Η Γη της Ελιάς: Καρέ καρέ οι καταθέσεις κατά της Αθηνάς

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι αποκαλυπτικές καθώς θα δούμε πως αυτές είναι οι καταθέσεις κατά της Αθηνάς.

Να δούμε τι θα δούμε με αυτήν την υπόθεση…

Η δίκη της Αθηνάς ξεκινάει και εκεί θα δούμε πως  όλοι μαζεύονται  ξω από το δικαστήριο που θα διεξαχθεί η δίκη. Η Αθηνά στην έναρξη της δίκης θα δηλώσει  αθώα και όλοι οι μάρτυρες  θα δώσουν το παρόν. Ο Κουράκος είναι ο πρώτος που καλείτε  να καταθέσει, και να πει μπροστά στον δικαστή, τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Η Αναστασία Αντί να την υποστηρίξει στο δικαστήριο, όπως θα περίμενε κανείς, εκείνη την δίνει στεγνά! Αναφέρει στους ενόρκους πως την είχε ακούσει στο τηλέφωνο να απειλεί τον Δημήτρη λέγοντας: “Μου έχεις φάει τη ζωή! Εάν συνεχίσεις έτσι, θα δεις και το άλλο μου πρόσωπο”.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Ηρώ, η αδερφή του Δημήτρη που ρίχνει όλη  την ευθύνη επάνω στην Αθηνά λέγοντας και μεγάλα ψέμματα.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Θανάσης παίρνει τα λεφτά του Δημοσθένη

Η-Γη-της-Ελιάς-Αθηνά

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Αθηνά θα πάρει το αίμα της πίσω μέσα στις φυλακές

Την επόμενη μέρα, ο Ισίδωρος ορκίζεται να πει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος. Ο Ισίδωρος  θα πεί  την απιστία της Αθηνάς  πως ήταν πρόστυχη, αποτρόπαιη και χυδαία.

Ο Ισίδωρος όμως θα κάνει και μια βαρβάτη καταγγελία! Καταγγέλλει μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, τον εκβιασμό που δέχτηκε από την αδερφή του Δημήτρη. Ο Ισίδωρος λέει : Eχω να καταγγείλω κάτι για αυτήν την «κυρία», την Ηρώ Καπράλου.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη δίνει στεγνά την Ευτυχία

Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης αναλαμβάνει την προστασία της Αθηνάς μέσα στη φυλακή

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Εύα πιάνει στα πράσα τον Στάθη με την Ράινα

Είχε το θράσος να έρθει και να με εκβιάσει, ζητώντας μας ένα εκατομμύριο ευρώ για να μην διασύρει την οικογένεια μας και να πέσει η Αθηνά Νομικού στα μαλακά! 

Ψίθυροι ακούγονται και φωνές μέσα στο δικαστήριο, οι δικαστές προσπαθούν να επαναφέρουν την  ησυχία μέσα στην αίθουσα και η Ηρώ πέφτει στην παγίδα και άθελά της ομολογεί.

Σειρά έχει η κατάθεση της Μυρτάλης η οποία είναι πολύ σκληρή με την Αθηνα. Η Μυρτάλη καταθέτει στο δικαστήριο και κυριολεκτικά  την καίει.

Φωνάζει μπροστά σε όλους πως αμαύρωσε τη μνήμη του πατέρα της, πως τους εξαπάτησε όλους, πως εκείνη ευθύνεται για όλα τα δεινά που πέρασε η οικογένειά της.

Την ανατροπή την κάνει ο εισαγγελέας, ο οποίος  καλεί αιφνιδιαστικά έναν μάρτυρα που υποστηρίζει ότι η Αθηνά ήθελε να αγοράσει παράνομα όπλο: Διαθέτω στην Καλαμάτα κατάστημα πώλησης όπλων.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Έτσι απαγάγουν το μωρό της Βασιλικής και του Φίλιππου

Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης αναλαμβάνει την προστασία της Αθηνάς μέσα στη φυλακή

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Αντιγόνη ζηλεύει τη Μαρίνα και προσπαθεί να κερδίσει την Αγγελική

Δεν θυμάμαι ποια μέρα ακριβώς, τον περασμένο Ιούνιο ήρθε στο μαγαζί μου κάποια κυρία και μου ζήτησε να αγοράσει ένα όπλο. Η κυρία αυτή, δεν είχε νόμιμη άδεια και μου πρότεινε ένα σημαντικό ποσό για να της βρω ένα όπλο έστω παράνομο. Της είπα ότι αυτά δεν γίνονται και την έδιωξα.

Εχθές είδα τα νέα για την δίκη και αναγνώρισα στο πρόσωπο της κατηγορουμένης εκείνη την γυναίκα και θεώρησα υποχρέωση μου να έρθω  και να το αναφέρω.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Γιώργης διστάζει να χωρίσει

Η Γη της Ελιάς-Αθηνά-

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Αθηνά ένα βήμα πριν από την καταδίκη

Η Αθηνά σηκώνεται από την θέση της και αρχίζει να φωνάζει πως ο μάρτυρας λέει ψέματα.

Και πράγματι όπως θα διαπιστώσουμε η μαρτυρία είναι ψεύτικη καθώς θα δούμε πως η Ηρώ δίνει χρήματα σε αυτόν τον ανθρώπο.

Η φυλακή είναι γεμάτη παγίδες για την Αθηνά, που απολογείται στο δικαστήριο και πλέον περιμένει στωικά την απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της.

Η συμπλοκή στη φυλακή και ο σοβαρός τραυματισμός της αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Αθηνά όλον αυτό τον καιρό που παραμένει κλεισμένη σε ένα κελί ζει έναν αληθινό εφιάλτη. Και μπορεί αυτή τη φορά να σώθηκε από θαύμα, κανείς όμως δεν ξέρει αν στο μέλλον θα σταθεί εξίσου τυχερή.

Ο Λυκούργος και η Μαργαρίτα ανησυχούν πάρα πολύ για αυτήν, όμως δεν ξέρουν πώς να τη βοηθήσουν. Για την ώρα, αποφασίζουν να μην πουν τίποτα για το μαχαίρωμα στη Μαρία γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις της. Η ίδια η Αθηνά επιστρέφει στις φυλακές, όμως, παρά τα όσα έγιναν, οι υπόλοιπες κρατούμενες παραμένουν εχθρικές απέναντι της.

Ο Δημοσθένης, που αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο, ζητά από τους συνεργάτες του να βρουν ένα σύνδεσμο στις φυλακές προκειμένου να την προστατέψει.

Όμως παρόλα αυτά, τα σχέδια για την εξόντωση της συνεχίζονται. Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, οι φρουροί βρίσκουν στο κελί της, κρυμμένο κάτω από το στρώμα της, ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Η ίδια ορκίζεται ότι δεν ξέρει πώς βρέθηκε εκεί, όμως η διευθύντρια των φυλακών την καλεί στο γραφείο της και την ενημερώνει ότι θα τιμωρηθεί αυστηρά για αυτό.

Όταν η δίκη της ξεκινά ξανά, έχει έρθει η σειρά της να απολογηθεί… Ενώπιον δικαστών και ενόρκων, λέει τη δική της αλήθεια προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητα της, όμως τα στοιχεία εναντίον της δείχνουν συντριπτικά. Καθώς η ώρα της ετυμηγορίας πλησιάζει, η αγωνία κορυφώνεται.

Οι αγορεύσεις του εισαγγελέα και της πολιτικής αγωγής είναι κόλαφος για την Αθηνά, σύμφωνα με το περιοδικό, η οποία δείχνει να έχει χάσει κάθε ελπίδα ότι θα αθωωθεί. Έχει πειστεί και η ίδια πλέον ότι θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της στη φυλακή. θα είναι έτσι η μήπως τελευταία στιγμή θα έρθει η ανατροπη;

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια αυτής της εβδομάδας 26/09-2022- 30/09/22

Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδιο 8  στις 26/09/2022

Επεισόδιο 8

Δευτέρα 

Η Μυρτάλη αφήνεται στον έρωτα του Αλέξη του άλλοτε εχθρού της. Η Μυρτάλη εξομολογείται στην Μαρίνα η οποία αντιδρά έντονα θεωρώντας πως η φίλη της λειτουργεί απερίσκεπτα και οι δυο τους μαλώνουν άσχημα.

Η έρευνα γύρω από τους θανάτους της Βιολέτας και της Νάντιας συνεχίζεται με τον Κουράκο να προειδοποιεί το Λυκούργο πως κολυμπάει σε επικίνδυνα νερά και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια β κύκλος : 13 , 14 , 15 , 16 , 17

Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης γίνεται εκτελεστής του Δημοσθένη

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο γιος του Ιάκωβου φορά το δαχτυλίδι

Ο Στάθης και η Εύα βρίσκονται σε σύγκρουση με τα προβλήματα της συγκατοίκησης να μην έχουν τέλος. Μια νέα κοπέλα η Ράινα που είναι από την Βουλγαρία εμφανίζεται στο κλαμπ και ζητάει δουλειά ενώ ο Κουράκος δίνει εντολή στο Στράτο να αρχίσουν διακριτικά έρευνα για το συγκεκριμένο μαγαζί.

Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδιο 9  στις 27/09/2022

Επεισόδιο 9

Τρίτη 

Η δική της Αθηνάς συνεχίζεται με τους μάρτυρες υπεράσπισης. Η κατάθεση της Μαργαρίτας και της Μαρίας συγκινούν το ακροατήριο αλλά και την ίδια την Αθηνά. Το ηθικό της Αθηνάς πέφτει συνεχώς καθώς οι συγκρατούμενές της, της κάνουν τη ζωή κόλαση.

Ο Άρης δέχεται να μπει στο ψηφοδέλτιο που ετοιμάζει ο Δημοσθένης ενώ ο Πότης φλερτάρει με το συνδυασμό του Ισίδωρου. Η Εύα συνειδητοποιεί πως κυκλοφορεί μία άσεμνη αφίσα της και γίνεται έξαλλη. Τα συναισθήματά της Μυρτάλης για το Χρήστο και τον Αλέξη είναι μπερδεμένα.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Σωκράτης έρχεται στη Μάνη για την Αντιγόνη και την Αγγελική

Η-Γη-της-Ελιάς-Μυρτάλη

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης αναλαμβάνει την προστασία της Αθηνάς μέσα στη φυλακή

Το δίλημμα μεγαλώνει και εκείνη δείχνει να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει. Η Εύα κάνει μήνυση κατ’ αγνώστων για την επίμαχη αφίσα και είναι σίγουρη ότι υπεύθυνη για την κυκλοφορία της είναι η Αρετή.

Ενώ η δική βρίσκεται σε εξέλιξη ο Λυκούργος πηγαίνει μαζί με την Μαργαρίτα στο ελαιοτριβείο του Ιάκωβου και εκεί βρίσκουν κρυμμένο το όπλο του Ιπποκράτη που είχε βρει η Αθήνα πριν από την δολοφονία του Δημήτρη. Η αδερφή του Δημήτρη πληρώνει ψευδομάρτυρα ο οποίος καταθέτει στην δίκη δυσχεραίνοντας πάρα πολύ την θέση της Αθηνάς.

Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδιο 10  στις 28/09/2022

Επεισόδιο

Τετάρτη  

Ο Αλέξης αισθάνεται μίσος για τον Χρήστο και βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή. Η Αρετή δανείζεται χρήματα από την Ασπασία και τα δίνει στο Θανάση για την επένδυση που σχεδιάζει.

Η Ράινά πιάνει δουλειά στο κλαμπ και κλέβει την παράσταση από τις υπόλοιπες κοπέλες. Ο Ισίδωρος προσπαθεί να πείσει την Ιουλία να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο γάμο της ενώ ο Γιώργης συνεχίζει να είναι αδιάφορος μαζί της.

Ο Αλέξης παλεύει ανάμεσα στην ψύχωση που έχει με την Μυρτάλη και την συμπάθεια που τρέφει για τον Χρήστο με αποτέλεσμα να θολώνει το μυαλό του κάθε φορά που τους βλέπει. Η Ράινά πιάνει δουλειά στο κλαμπ και ξεκινά τις κοινωνικές επαφές στο χωριό.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης σκοτώνεται με την Εύα και πάει στην Ιουλία

Η-Γη-της-Ελιάς-Αλέξης

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Αρέτη και Ασπασία δηλητηριάζουν την Bασιλική

Η Μαρίνα πιέζει την Μυρτάλη να λογικευτεί. Η Ισμήνη βλέπει κατά λάθος το βίντεο της δολοφονίας και ζητά εξηγήσεις από το Λυκούργο ο όποιος αναγκάζεται να της πει την αλήθεια. Η Κατερίνα, μία φίλη της Στέλλας επικοινωνεί μετά από καιρό με την Χάιδω.

Πανικός επικρατεί στην οικογένεια Βρεττάκου όταν η μικρή Αγγελική πλησιάζει την πισίνα χωρίς σωσίβιο κινδυνεύοντας να πέσει Η βαλλιστική εξέταση του όπλου του Ιπποκράτη ίσως αλλάξει την πορεία της υπόθεσης αλλά ο Λυκούργος φαίνεται να μην υπολογίζει ιδιαίτερα σε αυτήν.

Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδιο 11  στις 29/09/2022

Επεισόδιο 11

Πέμπτη 

Η αποκάλυψη πως η Ασπασία έβαλε χέρι στο χρηματοκιβώτιο του Δημοσθένη προκαλεί την οργή του. Την προσβάλλει και μετά την διώχνει απ’ το σπίτι. Στο μεταξύ η Αρετή σοκάρεται από την είδηση του γάμου του Στέφανου με την Ελένη στην Ισπανία.

Ο Αλέξης καταφέρνει να κλείσει ραντεβού με την Μυρτάλη αλλά την τελευταία στιγμή εκείνη του το ακυρώνει για να συναντηθεί με το Χρήστο με αποτέλεσμα εκείνος να τρελαθεί από ζήλεια και θυμό. Η Ιουλία καλεί τον Στάθη για καφέ και ο Κουράκος τον βλέπει να μπαίνει στο σπίτι.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Χρυσούλα εξαπατά Ασπασία και Αρετή

Η Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης θα βγάλει απο την μέση τον Χρήστο

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο πατέρας της μικρής Αγγελικής έρχεται στην Μάνη και γίνεται χαμός

Η Αρετή έχει αρχίσει να γλυκαίνεται από την μελλοντική συνεργασία με το Θανάση και την σχέση της μαζί του όμως εκείνος έχει κρυφή ατζέντα και παράλληλα πλευρίζει και την Αναστασία.

Η Μαργαρίτα η οποία ενημερώνεται για αυτή την εξέλιξη την συμβουλεύει να προσέχει. Η Αντιγόνη εκμυστηρεύεται στην Ισμήνη ότι ζηλεύει τη Μαρίνα και την σχέση που έχει δημιουργήσει με τη μικρή Αγγελική.

Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδιο 12  στις 30/09/2022

Επεισόδιο 12

Παρασκευή

Η Ιουλία και ο Στάθης πίνουν καφέ και συζητούν για την πορεία που έχει πάρει η ζωή τους. Ο Κωσταντίνος πολιορκεί την Ισμήνη αλλά εκείνη δε δείχνει διατεθειμένη να γυρίσει κοντά του. Η Αλκμήνη δέχεται να συγκατοικήσει με την Ραινα και να μετακομίσει στο σπίτι της.

Ο Κωσταντίνος παραξενεύεται από την εμμονή του Δημοσθένη να καταθέσει υπέρ της Αθηνάς και σύντομα καταλαβαίνει πως λειτουργεί βάση κάποιου σχεδίου. Η Ράινά αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο χωριό και συστήνεται στο Στάθη και την Αρετή.

Η Άννα και ο Λεωνίδας καταφέρνουν να απομονωθούν στο σπίτι της Ευτυχίας αλλά η βραδιά δεν θα κυλήσει όπως σχεδίαζαν. Την ίδια απογοήτευση νιώθει και η Μυρτάλη οποία συνεχίζει να αισθάνεται παραμελημένη από το Χρήστο.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Παντρεύεται ο Στέφανος στην Ισπανία

Η Γη της Ελιάς: Η επιχείρηση της Μυρτάλης πάει για την καταστροφή;

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Εύα θα στείλει την Αρετή στα δικαστήρια;

Παρά τις πολιτικές τους διαφορές ο Άρης με το Χρήστο αναπτύσσουν μια φιλία που δείχνει ότι θα αντέξει στο χρόνο. Η Ασπασία προειδοποιεί σε έντονο τόνο τον Πότη να κρατήσει κρυφό το μυστικό της Αρετής και του Θανάση.

Η Ισμήνη δε δίνει στον Κωσταντίνο την δεύτερη ευκαιρία που της ζητά. Ο Θανάσης βγαίνει ξανά για καφέ με την Αναστασία και της δείχνει πως έχει μετανιώσει που την παράτησε τότε στα σκαλιά της εκκλησίας. Οι αμφιβολίες του Κουράκου για την ενοχή της Αθηνάς μεγαλώνουν.

Η ένταση στη φυλακή συνεχίζεται και μια κρατούμενη μαχαιρώνει την Αθηνά. Η Αντιγόνη επισκέπτεται τον Ισίδωρο και σε μια αυθόρμητη στιγμή είναι έτοιμη να αποκαλύψει στην Αγγελική ότι είναι κόρη της.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

Εάν θέλετε να μαθαίνετε καθημερινά όλα τα νέα μας, μπείτε στην κλειστή μας ομάδα στο facebook  Spoilers για Ελληνικές σειρές με ένα κλικ εδώ και γίνετε μέλος στη μεγάλη παρέα μας

Close