Συνταγή για αφράτο ψωμί ολικής άλεσης ψημένο σε μακρόστενη φόρμα του κέικ του Δημήτρη Μιχαηλίδη με μόλις 6 υλικά και την αυθεντική συνταγή από φούρνο.

Υλικά:

Συνταγή για νόστιμο και αφράτο ψωμί ολικής άλεσης με μόλις 6 υλικά και την αυθεντική συνταγή από φούρνο. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει ένα υγιεινό ψωμί, κατάλληλο και για δίαιτα ή διατροφή που είναι καλύτερο και από το αγοραστό.

Ψωμί με κινόα και λιναρόσπορο

Ποιος σας είπε ότι επειδή κάνετε δίαιτα πρέπει να βγάλετε το ψωμί από την ζωή σας; Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει ένα εύκολο και οικονομικό ψωμί του τοστ με μόλις 6 υλικά και την αυθεντική συνταγή από τον φούρνο. Είναι ολικής άλεσης και είναι πιο υγιεινό και με λιγότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο ψωμί ολικής άλεσης – Συνταγή από φούρνο:

συνταγή-από-φούρνο-για-ψωμί-ολικής άλεσης-

ENGLISH

400 g whole wheat flour 230 g lukewarm water 50 g sunflower oil 1 tsp honey 2,5 tsp instant yeast 1,5 tsp salt

Pour all the ingredients into the mixer bowl and knead with the dough hook for about 10′-12′. Place the dough in an oiled bowl, cover with cling film and leave in a warm place until doubled. Once doubled, shape the bread into a long loaf and place in a greased, long loaf pan10×30 cm.

Cover with a towel and leave in a warm place to double in size for about 30′. Once it has risen well, score three lines with a sharp knife and bake in a preheated oven at 210 for about 35′.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ 30 ΓΡ. (1 ΦΕΤΑ):

Θερμίδες: 85 kcal Πρωτεΐνες: 2,5 γραμμάρια Υδατάνθρακες: 14 γραμμάρια Λιπαρά: 3,5 γραμμάρια

συνταγή-από-φούρνο-για-ψωμί-ολικής άλεσης-

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο για περίπου 10′-12′. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Μόλις διπλασιαστεί, πλάθουμε το ψωμί σε μακρόστενη μορφή και το βάζουμε σε μια λαδωμένη, μακρόστενη φόρμα 10×30 εκατοστών.

συνταγή-από-φούρνο-για-ψωμί-ολικής άλεσης-

Χωριάτικο ψωμί της γιαγιάς

συνταγή-από-φούρνο-για-ψωμί-ολικής άλεσης-

Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 30′. Αφού φουσκώσει καλά, χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τρεις γραμμές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 210 για περίπου 35′.

συνταγή-από-φούρνο-για-ψωμί-ολικής άλεσης-

Αναλυτικά η εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr