Συνταγή για αλμυρή τούρτα με 4 διαφορετικές στρώσεις με τόνο, αυγό και λαχανικα.
Μία συνταγή της φίλης μας Eleftheria Hermann.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γραμμάρια
- νερό 300 ml χλιαρό
- μαγιά 60 γραμμάρια νωπή
- βουτυρο 100 γραμμάρια φρέσκο
- αυγα 2
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- ζωμό λαχανικών 200 γραμμάρια
- λιαστές ντομάτες 100 γραμμάρια
- σκορδο 2 σκελίδες
- αμυγδαλα 3 κουταλιά της σούπας ανάλατα, καβουρδισμένα
- πιπεριά 2 κόκκινες
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- κεφαλογραβιέρα 100 γραμμάρια
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
- λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμός
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας
- μοτσαρελα 5-6 φέτες
Για το κόκκινο πέστο
- τυρί κρέμα 250-300 γραμμάρια
- αγγούρι 2-3 μεγάλα
Για τη γέμιση με το αγγούρι
- τυρί κρέμα 250 γραμμάρια περίπου
- κασέρι 7-8 φέτες
- πρέτσελ 6-7
- αυγα 1-2 σε φέτες
- αγγούρι 1 μικρό
- ντοματίνια 7-8
- λαχανο 4-5 κομμάτια από βάζο
- αγγουράκι τουρσί 1
- τυρί 8-9 babybel
- καρότο 1
- ελιές 10 περίπου
- μαιντανος 1-2 κουταλάκια του γλυκού
Για τη διακόσμηση
Αλμυρή τούρτα για γενέθλια
Αλμυρή τούρτα με σπιτικό ψωμί μπόμπα, τόνο, μαγιονέζα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι μία τέλεια αλμυρή τούρτα σε στρώσεις, για κάθε μπουφέ, τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών, με μερικές παραλλαγές ανάλογα το γούστο μας. Γενικά, βάλτε φαντασία!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αλμυρή τούρτα με ψωμί μπόμπα:
Εκτέλεση για το ψωμί μπόμπα στην αλμυρή τούρτα
Χτυπάμε σε μίξερ με γάντζο το νερό με την μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κατόπιν, τα αυγά, το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό χώρο για 40-60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Πλάθουμε την ζύμη και την μεταφέρουμε σε μία στρογγυλό ταψί 26 εκατοστών με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να μπορέσουμε στην συνέχεια να το κόψουμε λεπτές φέτες. Αφού κρυώσει κόβουμε το ψωμί σε 5 ίσες φέτες.
Εκτέλεση για το κόκκινο πέστο στην αλμυρή τούρτα με ψωμί μπόμπα
Βάζουμε το ζωμό να βράσει για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τις αφήνουμε για 30 περίπου λεπτά να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες, χωρίς να πετάξουμε το ζωμό.
Σε ένα μούλτι ισχυρής δύναμης ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τις πιπεριές, τον πελτέ ντομάτας, την κεφαλογραβιέρα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών, που έχουμε κρατήσει, στο μίγμα του μούλτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Εκτέλεση για την αλμυρή τούρτα με ψωμί μπόμπα
Αφού κόψαμε το ψωμί σε 5 ίσες φέτες στρώνουμε την πρώτη φέτα σε μία στρογγυλή πιατέλα. Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με τον στραγγισμένο από τα ζουμιά του τόνο και στρώνουμε την τονοσαλάτα πάνω στο ψωμί. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο ψωμί.
Βράζουμε τα αυγά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με την μαγιονέζα. Στρώνουμε το μείγμα στην δεύτερη φέτα ψωμιού. Από πάνω βάζουμε το τρίτο ψωμί. Απλώνουμε το κόκκινο πέστο και πάνω από το κόκκινο πέστο τις φέτες μοτσαρέλας.
Από πάνω βάζουμε το τέταρτο ψωμί. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το τριμμένο αγγούρι και το απλώνουμε και αυτό πάνω από το ψωμί. Κλείνουμε με το πέμπτο ψωμί. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας το τυρί κρέμα.
Αλμυρή τούρτα με φασολάκια της Εφης
Διακοσμούμε περιμετρικά με φέτες κασεριού και πρέτσελ. Κάνουμε τα τυράκια babybel σαλιγκαράκια (πλάθονται εύκολα) και τα στρώνουμε κυκλικά στην κορυφή της τούρτας. Κόβουμε το αγγουράκι τουρσί σε φετούλες και βάζουμε από μία φέτα πάνω σε κάθε τυράκι babybel.
Ενδιάμεσα βάζουμε ολόκληρα ντοματίνια και βρασμένα αυγά κομμένα σε φέτες. Κόβουμε το καρότο με κουπάτ λουλουδάκι και βάζουμε και τα λουλουδάκια στη κορυφή της τούρτας. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε φέτες.
Απλώνουμε τις ελιές στη τούρτα. Βγάζουμε το λάχανο από το βάζο και σχηματίζουμε με τα κομμάτια λάχανου ένα μικρό λουλουδάκι στο κέντρο. Βάζουμε κι ένα ντοματίνι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αστυνομικός της Βουλής : Μάνα και πατέρας δασκάλευαν τα παιδιά τους να μην αποκαλύψουν τίποτα
- 10 συνταγές για αλμυρές τούρτες που θα εντυπωσιάσουν στο γιορτινό τραπέζι
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη το σκάει την πρώτη νύχτα του γάμου της και αφηνει το γαμπρό σύξυλο
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Γιάννης Πουλόπουλος : Στο νοσοκομείο ο γνωστός παρουσιαστής